Kılıçdaroğlu Kdnz. Ereğli'de Cemevi açtı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde cemevi ve kültürevinin açılışını gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, CHP'nin cemevlerinin ibadethane statüsüne kavuşmasına ilişkin TBMM'ye kanun teklifi verdiğini belirterek, "Destek verirlerse bir sorunu daha çözmüş oluruz." dedi.

Kılıçdaroğlu Kdnz. Ereğli'de Cemevi açtı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde cemevi ve kültürevinin açılışını gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, CHP‘nin cemevlerinin ibadethane statüsüne kavuşmasına ilişkin TBMM‘ye kanun teklifi verdiğini belirterek, "Destek verirlerse bir sorunu daha çözmüş oluruz." dedi.

2007 yılında arsası alınan ve 2009 yılında da temeli atılan cemevi ve kültürevi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımı ile hizmete açıldı. Törende, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ile Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez de birer konuşma yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının başında Karadeniz Bölgesi‘nin ilk ve tek olma özelliği bulunan cemevinin yapımında ve açılmasında emeği olan herkese teşekkür etti. Kılıçdaroğlu, "Sevgi, barış ve dostluk, insanın yüreğinde vardır. Bunlar insanın yüreğinde varsa her şey vardır, yoksa her şey hikaye. Dini ve etnik kimliği, siyasetin konusu yapmıyorum. Allah ile kul arasına kimsenin girebileceğine inanmıyorum. Hiç kimsenin de birisinin Allah‘a daha yakın, birisinin daha uzak olduğunu ölçen terazisi yoktur. O açıdan inançlar, insanın gönlündedir. Oraya müdahale etmek, siyasetçinin görevi değildir. Etnik kimliği de siyasete malzeme edersek ikinci büyük hatayı yapmış oluruz. Ona da giremeyeceğiz. Hiç kimsenin kendi anne, babasını seçme şansı yoktur ama anne ve babalarımızla şeref duyarız. Dolayısıyla etnik kimlik de siyasetin konusu değildir. İnançları ve etnik kimliği, siyasetin dışında bırakırsak siyaset o zaman güzeldir." diye konuştu.

Pir Sultan Abdal, Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre gibi değerlerin Anadolu‘nun aydınlanmasında, gelişmesinde büyük katkıları olduğunu belirten Kılıçdaroğlu,

“Cemevi ibadet yeri olsun diye Meclis‘te kanun teklifimiz var. Destek verirlerse bir sorunu daha çözmüş oluruz." açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından cemevi ve kültürevinin yapımında emeği geçenlere plaketleri takdim edildi.

Ereğli Belediyesi tarafında açık olan bölümü mebran ile kapatılan üst kapama projesinin açılışı da gerçekleştirildi. Cami imam ve müezzinleri tarafından okunan Kur‘an-ı Kerim ve duaların ardından açılış yapıldı. Okunan duanın ardından kısa bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, insana hizmet etmenin yolunun, insanı sevmekten geçtiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra yürüyerek kapalı pazar yerinin temel atma törenine geçti. Buradaki konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın yaptığı toplu açılışları eleştiren Kılıçdaroğlu, kendilerinin herkesin gözünün önünde temel attıklarını söyledi.

Konuşmasında Gebze’de yapılan "Taşeronlaşmaya Dur De" mitingine değinen Kılıçdaroğlu, Gebze‘de taşeron işçiliğin giderek arttığını, aynı sıkıntının Zonguldak‘ta Türkiye Taş Kömürü madenlerinde de yaşandığını ifade etti. CHP iktidarında taşeronlaşmayı sona erdireceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, emeklilere de intibak yasası çıkarma sözü verdi. Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan 12 Haziran‘da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde kendilerine destek olmalarını istedi.