‘Gişkad Tenis Turnuvası‘ Sona Erdi

Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) tarafından, iş kadınları arasındaki dayanışmanın pekiştirilerek, kadınların dikkatinin spora çekilebilmesi amacıyla bu yıl ikincisi organize edilen tenis turnuvası sona erdi. Martina, Şenay Pelit ve Hande Yücel, kendi kategorilerinde birincilik elde eden isimler oldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü‘nce de desteklenen organizasyonda ‘Teşvik Bayanlar Kategorisi‘nde Martina birinciliği elde ederken, Fana Dölek de ikincilikle yetindi. ‘B Kategorisi‘nde ise Hande Yücel şampiyon olurken, Selma Tekindağ da adını ikinciliğe yazdırdı. Turnuvanın ‘B Kategorisi‘nde birinciliği Şenay Pelit elde ederken, Mine Kurt da ikincilikle yetinmek zorunda kaldı. 8 Mart‘ta ‘Dünya Kadınlar Günü‘ gibi anlamlı bir günde başlayan ve 10 günlük bir maratonun ardından sona eren turnuvanın ödül töreniyse Mersin Tenis Kulübü‘nde gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gösterilen törende sporculara ödüllerini GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Cavidan Demirağ takdim etti.

Demirağ, burada yapmış olduğu konuşmasındaysa; 80 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen turnuvanın büyük çekişmeye sahne olduğunu ifade ederek, her yaştan kadının katılım gösterdiği turnuvanın kendilerini de mutlu ettiğini dile getirdi. Çeşitli firma ve kuruluşların turnuvaya sponsor olmak için adeta birbiriyle yarıştığını, bunun da organizasyonun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayan Demirağ, “Bizim buradaki amacımız; iş kadınları arasındaki dayanışmayı pekiştirirken, onların dikkatini de spora çekmekti. Bunu da büyük ölçüde başardığımıza inanıyorum” dedi.

2013 yılında 17.‘si organize edilecek olan; ‘Akdeniz Oyunları‘na Mersin‘in ev sahipliği yapacağını da hatırlatan Cavidan Demirağ, turnuvayla birlikte aynı zamanda da tenis sporunun yaygınlaşmasına önemli bir katkı da bulunduklarına inandıklarını belirtti. Demirağ, 2013 yılında organize edecekleri turnuvaya ‘Akdeniz Oyunları‘ kapsamında kente gelecek dünyaca ünlü kadın tenisçileri davet edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA