Bulanık’Ta Olaysız Nevruz

Muş’un Bulanık ilçesinde kutlanan Nevruz Bayramı olaysız bir şekilde son buldu.

Bulanık’Ta Olaysız Nevruz
Muş’un Bulanık ilçesinde kutlanan Nevruz Bayramı olaysız bir şekilde son buldu.

Muş’un Bulanık ilçesinde Nevruz kutlamalarına BDP Muş Milletvekili M. Nuri Yaman, Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akaya, Varto Belediye Başkanı Gülşen Değer, Muş İl Başkanı Nimet Sezgin, BDP belde belediye başkanları, İl Genel Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. BDP İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, otogarda düzenlenen törene, vatandaşlar yöresel kıyafetleriyle katıldı.



Emniyet Müdürlüğü, alanın girişinde barikat kurdu. Polis, meydana gelenlerin üzerlerini tek tek aradı. Nevruz komitesi de kendi güvenlik önlemlerini alarak ikinci bir güvenlik birimi oluşturdu.

Nevruz ateşinin yakılmasından önce vatandaşlara Kürtçe hitap eden Nuri Yaman, geçmişte Kürt olduğunu söyleyemeyenlerin bugün alanları doldurduğunu ifade etti. Her tarafta büyük bir coşku ve büyük bir katılımla Nevruz‘un kutlandığını kaydeden Yaman, Kürtlerin bu iradelerinin devam etmesi halinde onların sesini Ankara‘da dünyaya duyuracaklarını dile getirdi. Yaman, “Her zaman her yerde bugünkü gibi birlik oluşturmalısınız. Sizin bu birlikteliğiniz her daim olsun. Düzen partilerine karşı genel seçimlerde birlik oluşturunuz. Partimizin adayı kim olursa olsun etrafında birleşmeliyiz. Güç oluşturmalıyız.” dedi.

Nevruz ateşi BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman, BDP’li belediye başkanları tarafından yakıldı. Etkinlik, konserin ardından olaysız bir şekilde son buldu.