Ak Parti'de temayül heyecanı sürüyor

Erzurum'da Ak Parti'den siyasete giren 120 aday adayı, 12 Haziran'daki genel seçimden önce ilk sınavı, temayül yoklamasında verdi. İki bin 725 Ak Partili'nin oy kullandığı temayülde Ahmet Er 629 oyla ilk sırayı aldı.

Ak Parti'de temayül heyecanı sürüyor
24’üncü dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekili olarak görev yapmak için Ak Parti’den siyasete soyunan 120 aday adayı için, Cemal Gürsel Spor Salonu’nda ön seçim yapıldı. Aday adayları, sabah saatlerinden itibaren spor salonunun etrafına kamp kurarak oy verme işlemi için gelen partililere bire bir markaj yaptı.

Saat 09.00’da başlayan, il yönetim kurulu üyeleri, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, il hakem ve disiplin kurulu üyelerinden oluşan toplam 2 bin 725 delegenin katıldığı önseçim, 9 saat sürdü. Delegelerin 21 sandıkta oy kullandığı salona milletvekili aday adayları ve delegelerin dışında kimsenin girmesine izin verilmedi. Altı milletvekilinin katılmadığı temayül yoklamasına AK Parti genel merkezi tarafından görevlendirilen TBMM İdare Amiri ve Adıyaman Milletvekili Fehmi Hüsrev Kutlu, Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu ve Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, gözlemci olarak katıldı.

TBMM’de Erzurum’u temsil edecek 6 kişilik milletvekili listesinde yer almak isteyen 120 aday adayının partililerle tek tek ilgilendiği önseçimde oy verme işleminin ardından, sandıklar açıldı. Aday adayları ve partililerin büyük bir heyecanla beklediği oy pusulalarının sayımı sonrası, ilk 6’ya seçilen aday adaylarının isimleri açıklandı.

Temayül yoklamasında 629 oyla Ahmet Er birinci sırada yer aldı. Onu 572 oyla Mahmut Yıldız izlerken, üçüncü sırada 460 oy ile Hüseyin Tanfer, dördüncü sırada 413 oy ile Mehmet Zeki Atlı, beşinci sırada 403 oy ile Zafer Tarıkdaroğlu, altıncı sırada 399 oy ile Ahmet Gül, yedinci sırada 350 oy ile Fatih Çintimar, sekizinci sırada 342 oy ile Abdurrahim Fırat, dokuzuncu sırada 308 oy ile İbrahim Küçükoğlu, onuncu sırada 286 oy ile Abdullah Kutlu, on birinci sırada 279 oy ile Cengiz Yavilioğlu, on ikinci sırada 263 oy ile Ömer Kadıoğlu, on üçüncü sırada 228 oy ile İbrahim Aydemir, on dördüncü sırada 223 oy ile Erdal Tanas Karagöl ve on beşinci sırada 213 oy ile Celalettin Çetinkaya yer aldı.

Temayül yoklamasının demokratik bir ortamda yapıldığını belirten Ak Parti İl Başkanı Murat Kılıç, toplantının sorunsuz şekilde sona erdiğini söyledi. Kılıç, “Aday adaylarımız, hepsi birbirinden değerli arkadaşlarımız. Aile içerisindeki yarış, güzel bir çerçeve içerisinde oldu. Türkiye’de hiçbir siyasi harekete nasip olmayan bir başarıyla her zaman hizmetlerini geliştiren Ak Parti içerisinde yer almak ve bu hizmet kervanında yer almak isteyen tüm aday adayları, kendilerine yakışır bir vakarla temayülü tamamladı. Seçim sürecinde milletimizle birlikte geleceği daha nazır hale getirecek, daha güçlü bir Türkiye için bir seçim sürecine de girmiş olacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA