Ak Parti Balıkesir Teşkilatında Temayül

AK Parti Genel Merkezi‘nin aldığı karar ile Balıkesir İl Teşkilatı‘nda Milletvekili Aday Adayları için temayül yoklaması yapıldı.

AK Parti Genel Merkezi‘nin aldığı karar ile Balıkesir İl Teşkilatı‘nda Milletvekili Aday Adayları için temayül yoklaması yapıldı. Merkez ve ilçelerden 3 bin civarında delegenin katılıp oy kullandığı temayül yoklamasında İGM Başkanlığından istifa ederek Milletvekili Aday Adayı olan Mehmet Akif Okur 1101 oy alarak sandıktan birinci çıkarken, AK Parti Bigadiç İlçe Başkanlığından istifa edip aday adayı olan İsmail Avcu da 1079 oy ile ikinci oldu.

SANDIKTA ÖNDE ÇIKAN İLK 20 İSİM

AK Parti Balıkesir Milletvekili Aday Adaylarından Mehmet Akif Okur (merkez adayı, 1101 oy), İsmail Avcu (Bigadiç, 1079 oy), Ali Aydınlıoğlu (Edremit, eski milletvekili 754 oy), Neşat Kırcalı (Gönen, İçişleri Bakanlığı başdanışmanı, 705 oy), Özkan Kostak (Edremit, 679 oy), Şenol Durmuş (merkez adayı, 663 oy), Erhan Ortaköylü (merkez adayı, 660 oy), Ekrem Yavaş (Sındırgı, 624 oy), Avukat Hasan Demiraslan (merkez adayı, 610 oy), Hilal Demirözer (merkez adayı, 593 oy), Hülya Kamçı (merkez adayı, 572 oy), İlyas Yılmazyıldız (Bandırma, eski milletvekilli, 503 oy), Emin Mehmet Karatan (497 oy), Yusuf Cengiz (491 oy), Eczacı Tülay Babuşcu (merkez adayı, 456 oy), Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper (merkez adayı, 445 oy), Özcan Savur (Dursunbey, 486 oy), Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit (385 oy), Mehmet Ali Ekici (378 oy) ve Avukat Mustafa Kalınoğlu (merkez adayı, 361 oy).

GENİŞ KATILIMLI TEMAYÜL

Yeni Sanayi Sitesi‘ndeki KÜÇÜKSAN Düğün Salonu‘nda yapılan temayül yoklamasındaki seçim organizasyonunu AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce ve Bursa Milletvekili Mehmet tunca yönettiler. Merkez, ilçe, belde, köy ve mahalle delegelerinin yoğun katılım gösterdiği seçimler oldukça heyecanlı ve hareketli geçti. Kayıtlı toplam 3 bin 234 delegenin bulunduğu AK Parti‘de temayül yoklamasına katılımın yüzde 90‘lar seviyesinde olduğu gözlendi. Toplam 66 milletvekili aday adayı delegelerin oylarını alabilmek için çaba sarf etti. Saat 10.00 ile 16.00 saatleri arasındaki oy kullanma işlemi toplam 10 sandıkta gerçekleşti. Akşam geç saatlerde sona eren tasnif ve toplama işlemlerinin ardından alfabetik sıraya göre aday adaylarının aldıkları toplam oylar açıklandı.

Delegenin tercih ettiği sıralamada birinci çıkan Mehmet Akif Okur büyük sevinç yaşadı. Okur‘u ilk tebrik eden AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı oldu. Okur, sonucun öncelikle parti teşkilatına hayırlı olmasını, sonucun Ankara‘da yapılacak olan değerlendirmelere de yansımasını temenni etti. Listedeki tüm aday adaylarına yüzlerce oy fark atan Mehmet Akif Okur ve İsmail Avcu delegelere özellikle teşekkür ettiler. Temayül yoklamasında milletvekili aday adayları delegeleri adeta promosyon yağmuruna boğdu. Balıkesir‘deki temayül yoklamasında yapılan seçim sonuçları Ankara‘ya gönderilecek. Burada parti genel merkezinde oluşturulan komisyonlarda yapılacak ayrı ayrı değerlendirmelere tabi tutulacak olan aday adaylarıyla ilgili yine genel merkezin bağımsız olarak yaptığı kamuoyu anketlerinin de etkili olacağı kaydedildi. Milletvekili Aday Adayları 13 Nisan tarihinden sonra kesinleşecek olan Balıkesir için 8 kişilik milletvekili adaylığı listesinde yer almak için çalışmalarını yine kesintisiz olarak sürdürecekler. Temayülü değerlendiren AK Parti Balıkesir İl Başkanı Avukat Mahmut Poyrazlı, son derece güzel ve örnek bir seçim olduğunu, tüm delegelere, milletvekili aday adaylarına ve teşkilatına teşekkür ederken, buradaki sonucun her şey olmadığını belirterek daha az oy alan aday adaylarının motivasyon kaybetmemesini istedi.

Kaynak: İHA