Su Kaçakları ’Scada’ İle Tespit Edilecek

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nce, Dünya Bankası’ndan alınan krediyle hayata geçirilecek olan; ’SCADA Sistemi’ ile birlikte içme suyu şebekesindeki aksaklıklara anında müdahale edilerek, kaçak tespitinde de bulunulacağı bildiri

MESKİ tarafından yürütülen; ’Belediye Hizmetleri Projesi’ kapsamında uygulanacak olan; ’İzleme Kontrol ve Veri Toplama Sistemi (SCADA)’ ile ilgili olarak da 16 Mart Çarşamba günü ihaleye çıkılacağı açıklandı. Söz konusu ihalenin de birlikte bölgesel ölçüm odaları, sistem ve işletme binasının sağlanması ve buna yönelik montaj ve inşaat işlerini kapsadığı bilgisi verildi. İhale öncesinde MESKİ Teknik Hizmet Birimleri Toplantı Salonu’nda bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Burada konuşan MESKİ Genel Müdür Yardımcısı Leman Akkaş, ’SCADA Sistemi’ ile birlikte içme suyu şebekesindeki aksaklıkların belirlenerek, su kaçaklarının da tespit edilebilmesi noktasında elektronik bir kontrol sistemi kurulacağını açıkladı. Sistemle birlikte şebekedeki aksaklıklara anında müdahale edileceği gibi içme suyunda da önemli bir tasarruf sağlanacağının altını çizen Akkaş, bu nedenle de sistemi önemsediklerini dile getirdi. Konuşmaların ardından, ’SCADA Sistemi’ne bağlı enstrümanların kurulacağı yerler gezildi.

Öte yandan, Belediye Hizmetleri Projesi’ kapsamında uygulanacak olan; ’SCADA Sistemi’nin 2011 yılı içerisinde hayata geçirileceğini vurgulayan MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen de, konuyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamasında; Mersin’in içme suyu şebekesinin sistemle birlikte sürekli izleneceğini, oluşabilecek problemlere de çok hızlı bir şekilde müdahale edilerek, çağdaş bir su işletmeciliği anlayışının da hayata geçirilmiş olacağını söyledi.

Kaynak: İHA