Stk Temsilcilerinden ’Ateşkes’ Değerlendirmesi

PKK terör örgütü tarafından tek taraflı ateşkesin bozulduğunun açıklanması, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcilerinde kaygıya neden oldu.

Diyarbakır’da bulunan STK temsilcileri durum değerlendirmesi yapmak üzere bir toplantı düzenledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi’nde bir araya gelen STK temsilcileri ateşkes değerlendirmesi yaptı. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıya katılanlar adına kısa bir açıklama yapan Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, STK temsilcileri olarak gelinen noktadan dolayı kaygıya girdiklerini söyledi. Bedirhanoğlu, "Barışın kalıcı hale gelmesi için tüm

tarafların gerekli özveride bulunması lazım. Bu süre zarfında hükümet bir takım olumlu adımlar atmak suretiyle, bu eylemsizlik sürecinin devamı ve pekişmesi noktasında bir gayret gösterebilir. Gelinen noktada biz STK temsilcileri olarak gerekçesi ne olursa olsun çatışmalı bir ortamın başlamasından dolayı ciddi kaygı duyuyoruz" dedi.

Türkiye’nin seçim sürecine girdiğini de belirten Şahismail Bedirhanoğlu, çatışmalı ortamın ülkeyi ve bölgeyi kaosa sürükleyeceğini söyledi. Bedirhanoğlu, "Bilindiği gibi bir seçim sürecine girmiş bulunmaktayız. Bu seçim sürecinin çatışmalı bir ortamda olması yine bölgemizin tekrar bir kaos ortamına gelmesi demektir. Bu durum ile birlikte bölgenin hem sosyal, hem ekonomik ve hem siyasal açıdan ciddi sıkıntılara gireceği muhakkaktır. Bu bakımdan bölgedeki STK temsilcileri olarak durumu tekrar

değerlendirmek için bir komisyon seçildi. Komisyon üyeleri bugün toplanıp durum değerlendirmesi yapacak ve sonuçları kamuoyu ile paylaşacaktır" şeklinde konuştu.

Toplantıya Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar ve STK temsilcilerinden oluşan bir heyet katıldı.

Kaynak: İHA