Sebap Toplantısı

Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, SEBAP (Sakarya Eğitimde Başarıyı Arttırma Projesi) kapsamında, 80. Yıl Cumhuriyet Lisesi ve Güneşler Lisesi’nin öğrenci ve öğretmenleri ile biraraya geldi.

İki bölümde düzenlenen toplantının ilk bölümünde öğrencilerle görüşen Vali Yardımcı Muammer Aksoy, Sakarya’da eğitimin seviyesini arttırmak için kurdukları komisyonda öne çıkan kanaatlerden birinin yeterince kitap okumadığımız yönünde olduğuna vurgu yaparak, kitap okumanın öğrencilere sistemli düşünmeyi, analiz yapmayı, çözümlemeler yapmayı öğreteceğini söyledi. Vali Yardımcısı Aksoy öğrencilere "Mutlaka kitap okuyun" tavsiyesinde bulundu.

Salonu dolduran lise öğrencilerine hitap eden Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, bir insanın ortalama 75 yıllık bir ömre sahip olduğu düşünüldüğünde bu hayatın ilk 20-25 yılının çok önemli olduğuna dikkat çekerek, üniversite sınavına bir ay kala öğrencilerin yapacakları her hamlenin gelecekteki hayatlarına yön vereceğini söyledi.

Toplantıya katılan Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz da öğrencilerin anlatılanları hafızlarına yerleştirerek gereğini yapacaklarına inandığını belirtirken, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı "Temennimiz önümüzdeki sınavlarda öğrencilerimizin çok başarılı olmalarıdır." dedi.

80.Yıl Cumhuriyet Lisesi ve Güneşler Lisesi’nin idareci ve öğretmenlerinin katıldığı ikinci bölümde Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, velilerin eğitime ilgilerini arttırma yönünde öğretmen ve idarecilerin daha aktif çalışma yapmasını istedi. Toplantıda, SEBAP projesinin dört ana hedefi olan; öğrencilerde kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, velilerin eğitime ilgisini arttırmak, öğrencilere sınav deneyimi kazandırmak, eğitim öğretim faaliyetlerinde öğretmen ve okul idarecilerinin daha aktif hale gelmesini sağlamak konularında çalışmaların yürütüldüğü belirtildi.

Ahmet Akkoç İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz, İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Sarık, Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdür Vekili Fevzi Mahmutoğlu, Şube Müdürü Vedat Tezbiten, SEBAP İl Komisyonu Üyeleri Niyazi Baliç, Kurtuluş Ergün, Adil Şenol, Sakarya 80.Yıl Cumhuriyet Lisesi Müdürü Mehmet Topaloğlu, Güneşler Lisesi Müdürü Faruk Kıral, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA