Öğretmenler Marifetlerini Yarıştıracak

Öğretmenlerin videoya kaydettikleri ders anlatma metodlarıyla katılacağı "Öğretmenler Üretiyor Ders İşleyiş Yarışması"na başvurular 31 Marta uzatıldı.

Öğretmenler Marifetlerini Yarıştıracak
Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojilerinin Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle Vitamin Öğretmen Portalı üzerinden düzenlediği "Öğretmenler Üretiyor Ders İşleyiş Yarışması" başvuru süresi 31 Marta kadar uzatıldı.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, öğretmenlerin, öğrencilere konuları kolayca anlamalarını ve öğrenmelerini sağlayan, özgün ve yaratıcı ders işleyişlerini ortaya çıkarmalarını amaçlayan yarışmaya ilginin yoğun olduğu belirtildi.

Türkiye genelindeki kamu ve özel ilköğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen ve Teknoloji ile 8. sınıf Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin konularında hazırladıkları videolarla katılabilecekleri yarışmanın başvuru süresinin 31 Marta kadar uzatıldığı kaydedildi.

Öğretmenler, kendi branşlarında seçecekleri bir konuda en doğal halleriyle çektikleri 5-10 dakikalık ders işleyiş videolarını "www.vitaminogretmen.com" portalı üzerinden göndererek yarışmaya başvurabilecek.

Açıklamada, Sebit Genel Müdürü Ahmet Eti'nin, "Çağımızın getirdiği ileri düzey teknolojik gelişmelerden yararlanarak, öğretmenler arası paylaşımı oluşturma yönündeki bu adımımızın ülkemizdeki eğitim sistemine önemli bir katkı sağlayacağı inancındayız. Başvuru süresini bir ay daha uzatarak öğretmenlerimizin başarılı ders işleyiş örneklerinin sayısını da artırmayı hedefledik" ifadelerine de yer verildi.

ÖDÜLLER

Yarışmada ilk 5'e girenler, 5 biner TL ve Amerika'da 1 hafta çalıştaya katıllma hakkı, 2 kişi 1 hafta tatil, dizüstü bilgisayar, 1 hafta Öğretmen Mesleki Gelişim Eğitimi Projesi'ne katılım, 1 yıllık TTNET ADSL, sınıflarına akıllı tahta ve öğrencilerine Vitamin paketiyle ödüllendirilecek.

Her dersten ilk 5 kişiye ve her dersten ilk 50 kişiye de çeşitli ödüller verilecek.