Gölcük'te kapasite eksilmeyecek

81. Cenevre Otomobil Fuarı'nda yeni modeller görücüye çıktı. Fuara katılan Ford Otosan yetkilileri yatırım hedeflerini açıkladı.

Gölcük'te kapasite eksilmeyecek
Kriz sonrasında yeni Transit için 630 milyon dolarlık rekor yatırım kararı alan, ardından da Gölcük’te üçüncü ve tamamen yeni bir ticari araç modeli için 368 milyon liralık yatırım teşviği alan Ford Otosan, bu konudaki hazırlıklarını sürdürüyor. Yılda 100 bin adet üretilmesi planlanan söz konusu modelin ayrıntıları hakkında bilgi verilmezken, bu araç için yılın ortalarına doğru yapılacak yönetim kurulu toplantısında karar alınacağı bildiriliyor.
Türkiye’de 1.2 milyar liralık yeni yatırıma start veren ve son olarak yılda 100 bin adet üretilecek yeni bir ticari araç için düğmeye basan şirket, yeni modeli 3-4 yıl içinde piyasaya sürmeyi planlıyor. Koç Holding CEO’su Turgay Durak, yatırımla ilgili bilgi veremeyeceğini söylerken, bu modelin üretilmeye başlanmasıyla birlikte Transit Connect modelinin üretiminin Romanya’ya kaydırılacağı şeklindeki haberlerin doğruluğunu teyit etti. Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay da, konuyla ilgili ayrıntıya girmezken Ford Otosan’ın kapasitesinde herhangi bir değişim olmayacağını, Transit ve söz konusu yeni modelle birlikte 300 bin adet civarındaki üretimin süreceğini belirtmekle yetindi.

Koç ve Şahenk Cenevre’de

Koç Holding Şeref Başkanı ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi M. Koç 81. Cenevre Otomobil Fuarı’na gelerek Ford’un yanı sıra Maserati, Alfa Romeo ve Fiat standlarını da gezdi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ise, fuara öğleden sonra geldi.
Bu arada Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de, Doğuş Otomotiv yöneticilerinden oluşan kalabalık bir grupla fuarın standları dolaştı.

FUAR’IN EN PAHALISI BUGATTI

Ünlü süper spor otomobil üreticisi Bugatti’nin Veyron 16.4 Super Sport modeli, seri üretim otomobiller arasında yine “en pahalı” olma özelliğini korudu. 1200 HP güç üretebilen Super Sport’un fiyatı, 2.4 milyon dolar olarak belirtiliyor. Alanların yolu açık olsun elbette...

Porsche’den ezber bozan tarih dersi

Alman spor otomobil üreticisi Porsche, ezberleri bozacak bir tarih dersi verdi. Zira dünyanın ilk hibrid otomobili, 1900 yılında Ferdinand Porsche tarafından yapılmış. Porsche, yeni hibrid modeli Panamera’yı tanıtırken, 111 yaşındaki bu modelini de getirmiş.

Piste de gider, kayağa da!

Fuarın egzotik yenilikleri listesine bir dönem Saab’ı satın almaya çalışan Koenigsegg’in yeni “Agera R” modeli de eklenebilir. 5.0 litre çift turbolu V8 motora sahip bu deli fişek, E85 denilen etanol karışımı çevreci benzinle 1.115 HP güç üretebiliyormuş. 95 oktan benzinle de çalışabilen Agera R, Thule firmasının geliştirdiği karbon fiber tavan bagajıyla ya da kayak tutucularla da donatılabiliyormuş.

Özgür ruh, elektrikle dirildi!

Orijinal modeli, dünyanın ilk vanı olma özelliğine sahip olan ve özgürlüğün ruhunu temsil eden modeli “Bulli”, geri döndü. İlk olarak 1950 yılında, yalın bir tasarımla sunulan model, 60’lı yılların özgürlük simgesi oldu. VW’nin yeniden yarattığı bu araç elektrik motoruyla çalışıyor.

milliyet.com.tr