Emniyettten annelere mektup

Emniyet müdürlüğü dolandırıcılık ve yankesicilik olaylarına karşı bilinç oluşturmak için ilk etapda 20 bin anneye mektup gönderdi.

Emniyettten annelere mektup
Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, öğrencilerin annelerine iletilmek üzere çeşitli uyarıların bulunduğu mektup dağıttı.

Fatih İlköğretim Okulundan düzenlenen törende öğrencilere hazırlanan mektupları dağıtan Kahya, ilk etapta 20 bin anneye mektup göndereceklerini söyledi.

Mektupları öğrencilere dağıtan Kahya, bilgilendirmeye annelerden başlamanın doğru olacağını düşündüklerini ifade etti. Kahya, uygulamanın diğer okullarda da devam edeceğini belirterek, dolandırıcılık, hırsızlık ve yankesicilik olaylarına karşı annelerden başlayarak toplumu bilinçlendirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Amaçlarının suça maruz kalmadan korunulması olduğuna dikkat çeken Kahya, öğrencilere dağıttığı mektupta şu uyarılar bulunuyor:

''Temel amacımız sizlerin suça maruz kalmadan, suça uğrama endişesi duymadan, günlük hayatınızda emniyet ve güven duygusu içerisinde yaşayabilmenizdir. Bu felsefemiz doğrultusunda sizlerin de üzerinize düşen sorumluluklarınızı, basit ama etkili yöntemlerle kendinizi ve sevdiklerinizi koruyabileceğinizi sizlere anlatmayı da görev anlayışımızın bir parçası olarak görüyoruz. Cep telefonunuzu arayarak kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp sizden para veya kontör isteyen kişilere itibar etmeyiniz.

Evden kısa süreli ayrılmalarınız da dahil kapınızı mutlaka kilitleyiniz. Unutmayınız ki evden hırsızlıklar çok kısa sürelerde gerçekleşmektedir. Anahtarlarınızı paspas altı, ayakkabı içi, kapı pervazı, su saati içi, saksı altı gibi yerlere bırakırsanız, hırsızın anahtarı kendi ile koymuş gibi bulacağını biliniz. Değerli eşyalarınızı banka kasalarında saklamayı tercih ediniz. Evde saklamak zorunda kaldığınız değerli eşyaları asla yatak odasında saklamayanız. Çünkü hırsızların ilk hedefi yatak odasıdır. İstatistikler de hırsızlıkların en çok yatak odasından gerçekleştiğini göstermektedir.

Çocuklarınızı terbiye etmek için onları polis asker doktor hemşire ile korkutmayınız ki onlara ihtiyaçları olduğunda yardım istemekten çekinmesinler.''