Bölücü Örgüt Elebaşı Öcalan İçin Ev Hapsi Talebi

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan için gündeme getirilen ev hapsi talebinin, Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirterek, "Türkiye’de hükümlüler var, tutuklular var. Bunlar aynı yasal statüye tabidirle



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün resmi davetlisi olarak Ankara’da bulunan Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanoviç, TBMM Başkanı Şahin’i ziyaret etti. Meclis Başkanlığı Divan Salonu’nda gerçekleşen görüşme öncesinde bir konuşma yapan Şahin, sınırdaş olmasalar da iki ülkenin ortak bir tarihi ve kültürü paylaştıklarını söyledi. Bağımsızlığının üzerinden çok az bir zaman geçmesine rağmen Karadağ’ın bölgesinde önemli bir güç olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Şahin, geçmişte istikrarsızlık ve savaşlarla

anılan Balkan ülkelerinin bugün barış ve istikrar içinde yaşama konusunda büyük bir kararlılık gösterdiklerini ifade etti.

Karadağ Cumhurbaşkanı Vujanoviç ise Karadağ’ın AB sürecinde Türkiye ile işbirliğine büyük önem verdiklerini ifade ederek, Türkiye’nin desteğinin bu sürecin ilerlemesine katkı sağlayacağını vurguladı.

Açıklamaların ardından Meclis Başkanı Şahin, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bölücü örgüt elebaşı Abdullah Öcalan için ev hapsi talebinin gündeme geldiğinin hatırlatılması üzerine Şahin, eski Adalet Bakanı olmasının, adli görevlerle ilgili açıklama yapma sorumluluğunu kendisine yüklemeyeceğini ifade etti. Adalet Bakanı’nın hala görevde olduğunu ve bu konuda bir açıklama yaptığını dile getiren Şahin şöyle konuştu:

"Türkiye’de ceza ve tevkif evlerinde hükümlüler var, tutuklular var. Bunlar aynı yasal statüye tabidirler. İçlerinden birine özel muamele yapılamaz. Bu, Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olur."

Terör örgütü PKK’nın eylemsizlik kararını sona erdirmesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine ise Şahin, bunun Türkiye’nin, devletin gündemi olamayacağını söyledi. Şahin, "Bir terör örgütünün ne yapacağı, ne karar alacağı Türkiye’yi ilgilendirmez. Biz terörle mücadeleye, geçmişte olduğu gibi, bugün de vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için her şart altında devam ederiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA