2 sayı ile kaybedilen şampiyonluk

Zonguldak'ta, ilköğretim okulları arasında düzenlenen basketbol il birinciliği finalinde Ereğli Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na 2 sayı farkla yenilerek şampiyonluğu kaybeden Fener İlköğretim Okulu sporcuları gözyaşlarını tutamadı.

2 sayı ile kaybedilen şampiyonluk
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği "2010-2011 Basketbol İl Birinciliği" müsabakaları, dün oynanan final maçlarıyla sona erdi. Karaelmas Canpolat Pamay Spor Salonu'nda oynanan final müsabakasında erkeklerde Zonguldak TED Koleji, Özel Ufuk İlköğretim Okulu'nu 71-44 yenerek şampiyon oldu.

Kızlar finalinde ise Ereğli Cumhuriyet İlköğretim Okulu ile Fener İlköğretim Okulu karşılaştı. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmanın ilk çeyreği, Ereğli Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun 12-10 üstünlüğü ile geçildi. 2'nci periyotta daha etkili olan Fener İlköğretim Okulu, devreyi 22-16 önde kapattı. 3'üncü periyotta farkı kapatan ve son bölüme 1 sayı farkla 28-27 önde giren Ereğli Cumhuriyet İlköğretim Okulu, son çeyrekte de üstünlüğünü koruyarak 41-39'luk skorla şampiyon oldu.

Ereğli Cumhuriyet İlköğretim Okulu sporcuları maç sonunda büyük sevinç yaşarken, 2 sayı ile şampiyonluğu kaybeden Fener İlköğretim Okulu sporcuları ise gözyaşlarına boğuldu. Ağlayan sporcuları, kendi arkadaşları teselli etmeye çalıştı.