Yetimlere, Vali Sodan Sahip Çıktı

Anne ve babalarının boşanmasıyla ortada kalan ve kaderlerine terk edilen yetimlere Adıyaman Valisi Ramazan Sodan sahip çıktı.

Adıyaman Merkez Yeşilyurt Mahallesinde dedeleri ve ninelerinin yanında kalan Muhammet Denizhan ve Deniz Büşra Köksu kardeşleri ziyaret eden Vali Ramazan Sodan, çocuklara sahip çıkacaklarını söyledi.

Çocukların şefkate ihtiyaç duyduğunu belirten Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, "Bu çocuklarımız herkesten daha fazla sevgiye ve şefkate ihtiyaç duymaktadır. Bu sevgi ve şefkati onlardan eksik etmemek için devlet olarak onları sıcak aile ortamından koparmadan ve aile içinde yetişmeleri ve yaşamlarını sürdürebilmeleri için çocukların bakımını üstlenen dedeleri ve ninelerine maddi ve manevi olarak destek çıkacağız" dedi.

Vali Sodan, ziyaretinde çocukların bakımını üstlenen nineleri Emiş Köksu‘ya 300 TL‘lik çek ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı‘ndan getirilen gıda kolisini takdim ederek, Muhammet Denizhan ve Deniz Büşra kardeşlere bundan sonra düzenli olarak İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından nakdi yardım yapacaklarını söyledi.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan beraberinde İl Sosyal Hizmetler Müdürü Murat Demirkol ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Şimşek ile birlikte daha sonra, geçtiğimiz günlerde bunalıma girerek, yaşamına son veren Rabia Akbaba‘nın geride kalan 4 çocuğunu ziyaret etti. Vali Sodan‘ın talimatıyla daha önce 4 yetim kardeş için Altınşehir Mahallesinde bir ev kiralanarak, bütün tefrişatı İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından karşılanmıştı. Bugünde 4 kardeşi evinde ziyaret eden Vali Sodan,

çocukların sıkıntılarını dinledi.

Vali Sodan, yetim kalan 4 çocuk için Altınşehir Mahallesinden kaloriferli bir daire kiraladıklarını ve çocukların bundan sonra yaşamlarını burada devam ettirmelerini sağlayacaklarını belirterek,"Bugünkü ziyaretimizin amacı da çocukları kendi evinde ziyaret edip, varsa onların sorun ve sıkıntılarını dinlemekti. Çocukları gayet iyi ve sağlıklı gördüm. Çocukların maddi ve manevi olarak hiçbir sıkıntılarının olmadığının kendileri tarafından ifade edilmesi ayıca memnuniyet vericidir. Bundan sonra da Valilik

olarak üzerimize ne düşerse gereğini yerine getireceğiz" dedi.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan‘ın ziyaretinden büyük mutluluk ve sevinç duyduklarını belirten 4 kardeş ise kendilerine maddi ve manevi destek vererek sahip çıkan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan‘a teşekkür etti.

Kaynak: İHA