Yaşlılara Anlamlı Konser

Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, huzurevinde kalan yaşlılar için özel bir konser düzenleyerek, onların hoşça vakit geçirmelerini sağladı.

Mersin Çamlıbel Lions Kulübü ile ortaklaşa düzenlenen konsere; Mersin Huzurevi ev sahipliği yaptı. Buradaki etkinlikle birlikte koro üyeleri, yaşlılar için Türk Müziği‘nden seçkiler sunarken, objektiflere de birbirinden renkli görüntüler yansıdı. Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosunun ses ve saz sanatçıları söyledikleri şarkılarla yaşlılarımıza keyifli anlar yaşatırken, etkinlikte kimi zaman hüzün, kimi zaman da coşku da aynı anda yaşandı. Konser sonrasında Mersin Çamlıbel Lions Kulübü yöneticileri yaşlılara çeşitli hediyeler takdim ederek, Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu‘na da bir teşekkür plaketi sunuldu.

Etkinlikle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Koro Müdürü Aşkın Günay, yaşlığın hayatın en özel dönemi olduğunu ifade ederek, “Yaşlılarımız, dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Gençlerin aynada göremediklerini, yaşlılar bir tuğla parçasında okurlar. Bu noktada da Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu yaşlılarımızı önemsiyoruz. Düzenlemiş olduğumuz böylesi etkinliklerle de onları birkaç saatliğine de olsa mutlu etmenin haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA