Sağlık Bakanı Recep Akdağ:

Gebze Erzurum Dernekler Federasyonu‘nun düzenlediği "Kurtuluş Gecesi, Gebze Kapalı Spor Salonu‘nda, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş‘un kartılımıyla gerçekleşti.

Binin üzerinde kişinin katıldığı gece konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hükümetin icraatlarını anlattı. Akdağ, "Başbakanımızın önderliğinde 8 yılda çok büyük işler başardık, çok iyi işler yaptık. Sağlıkta da çok güzel işler yaptık. Artık bu memlekette bir hastanenin kapısına gittiğinde benim vatandaşım boynunu bükmüyor, boynunu bükmesine müsaade etmeyeceğiz. Bir hastanenin kapısında bir hastanın ızdırabı dinene kadar, bizim ızdırabımız dinmeyecek dedik" diye konuştu.

Akdağ, kış olimpiyatlarının Erzurum‘a getirilmesinden de övügyle bahsederek, " Erzurum‘a getirilen yatırımları biliyorsunuz. Erzurum‘da yapılan yatırımlardan sonra Erzurum‘a gidenler var mı. Siz arzu ettiğiniz için bu gecelerde sizin yanınızdayız. Benim bir kardeşiniz olarak sizden bir isteğim var. Gençlerimiz ile birlikte sahip çıkacağız. Bizim bir derdimiz var, bizim bir sevdamız var Türkiye‘yi, büyük Türkiye‘yi kurmak için yola çıktık. Allahın izni ile bunu da başaracağız" dedi. Aydağ şöyle devam

etti;

"Artık yurt dışına çıktığında başını öne eğen bir Türk vatandaşı yok. Her gecen gün bu ülkenin başını yükseklere çıkarmak için gayretlere devam edeceğiz. Allah hepinize can sağlığı versin yeter ki siz arkamızda durun, yeter ki bugüne kadar nasıl arkamızda durduysanız destek verdiyseniz bundan sonrada yeter ki arkamızda durun, destek verin"

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Amerikan kültürünün dünyaya yayıldığını ifade ederek, "Herkesin aynı türküleri söylediği, filmleri izlediği, milli kültürlerin küresel kültür adı altında yok edildiği günümüzde siz Erzurumlular bir araya geldiniz. Sadece dostluğu geliştirmiyorsunuz, kültürünüzü yeni nesillere aktarıyorsunuz, ileriye taşıyorsunuz" dedi.

Dünyada büyük krizlerin yalandığını, hemen her bölgede savaş ve açlığın boy gösterdiği ikaydeden Kurtulmuş "Dünyanın birçok yerinde ülkeler işgal edilmiş durumda. İnsanlar kırılıyor, yeryüzünde haksızlık, sömürü almış başını gidiyor. Önümüzdeki 10 yılda dünyada su, gıda ve enerji krizleri olacak. Kaoslar derinleşecek. Dünyanın bugün yaşadığı kriz medeniyet ve uygarlık krizidir. Bu krizleri sona erdirmek için söz sırası bu topraklardadır. Dünyadaki krizi bizim kültürümüz sona erdirecektir. Dostluğu ve

paylaşmayı bütün dünyaya götüreceğiz" diye konuştu.

Erzurum yöresine ait floklor gösterileri ve çeşitli tiyatrolarda devam eden gece Bakan Akdaş ve Numan Kurtulmuş‘a katlımlarından dolayı plaket verildi. Geceye çok sayıda milletvekili ve belediye başkanları da katıldı.

Kaynak: İHA