Duygulandıran Buluşma

Konya‘da, hastanede sedye görevlisi olarak çalışan Mehmet Bulduk, trafik kazası sonrası ölen oğlunun organlarıyla yeniden hayata tutunan gençle tanıştı.

Duygulandıran Buluşma
Konya‘da 8 ay önce, bisikletle giden 16 yaşındaki Ali Bulduk bir minibüsün çarpması sonucu ağır yaralı kaldırıldığı, babası Mehmet Bulduk‘un (46) sedye görevlisi olarak çalıştığı Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi‘nde hayatını kaybetti. Baba Bulduk, organ bağışı teklifini geri çevirmedi ve oğlundan alınan organlar 5 kişiye hayat oldu.

Bağışlanan organla böbrek nakli yapılan Faik Öztürk (32), Bulduk ailesiyle tanışmak üzere yaşadığı Antalya‘nın Elmalı ilçesinden Konya‘ya geldi. Hastanenin acil servisinde Mehmet Bulduk ile tanışarak önce kucaklaşan ardından elini öpen Faik Öztürk, böbrek nakli ile yeniden yaşama tutunduğunu söyledi. 7 yıldır diyalize girdiğini ve gelen bir telefonla gittiği Antalya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi‘nde böbrek nakli yapıldığını anlatan Öztürk, "Bu hastalığı çeken bilir. Yıllardır diyalize giriyordum

ve nakil sırası bekliyordum. 8 ay önce nakil yapıldı ve sağlığıma kavuştuktan sonra organ bağışı yapan Bulduk ailesi ile tanışmak istedim. Birkaç kez telefonla görüştük ve şimdi de Konya‘ya geldim. Artık bende bu ailenin bir evladıyım" dedi.

"SEDYEDE TAŞIDIĞIM GENCİN OĞLUM OLDUĞUNU SONRA FARK ETTİM"

Mehmet Bulduk, ambulansla getirilerek sedyeye alıp müdahale odasına götürdüğü kişinin oğlu olduğunu sonradan fark ettiğini söyledi. Oğlunu görünce yaşadıklarına inanamayan Bulduk, organ bağışı teklifini kabul ettiğini anlatarak, "Sedyede taşıdığım gencin oğlum olduğunu sonradan fark ettim. Acil servise her türlü vaka geliyor, tedavi için buraya gelen insanlarla iç içeyiz ve ne tür zorluklar yaşadıklarını biliyorum. Organ bağışını bu nedenle kabul ettim. Eğer burada çalışıyor olmasam ve hasta insanların

yaşadıklarını bilmesem oğlumun organlarını bağışlamayabilirdim" dedi.

Bulduk, oğlunun kalbinin de 47 yaşında bir arkadaşına nakledildiğini ve her zaman arkadaşı ile görüştüklerini ifade ederek, Faik Öztürk ile buluşmadan önce acılarının tazeleneceği endişesi duyduğunu ancak böyle bir duygu yaşamadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA