Bayburt Belediye Başkanı H. Ali Polat:

Bayburt Belediye Başkanı H.Ali Polat, Bayburt dışında yaşayan hemşehrilerine çağrıda bulunarak, ile yatırım yapmalarını, en azında ilde bir ev sahibi olmalarını istedi. Belediye tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Polat, “Bayburt Dışında Yaşayan İnsanımızı Buraya Çekmek Zorundayız” dedi.

HEMŞEHRİLERİMİZİ BURAYA ÇEKMEK İSTİYORUZ

Başkan Polat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Mezarlıklarla ilgili çıktığımız her kanalda Bayburt dışında yaşayan insanları Bayburt a yatırıma davet ettiğimizi hiç olmazsa ev almalarını bunu da yapamıyorlarsa cenazelerini Bayburt a getirmelerini bizim mezarlık sıkıntımız yoktur biz mezarlıkların bakımını yapıyoruz ağaçlandırmalarını yapıyoruz. Bunu tersinden okuyup ta sadece bir noktasından alıp dirileri gelmiyorsa ölülerini ne yapalım diye yükselen sesleri ben duyuyorum ama ben ne söylediğimi gerçekten biliyorum bir kahveci gördü beni sana teşekkür ediyorum dedi İstanbul dan bir cenaze geldi ve ben üç gün çay yetiştiremedim dedi. Demek ki bunun yansımasını göreceğiz. Bayburt dışında yaşayan insanımızı buraya mutlaka çekmek zorundayız Bayburt a bağlamak zorundayız bizim temel gayemiz Bayburt un ticari geleceğini kurtarmak yoksa cenazelerinizi Bayburt a getirin o na da sahip çıkağız bizim tek gayemiz bu değil olayı genel değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. Cenaze kampanyasını tek başına aldığınız zaman bile bunun sosyal boyutu var aileler birbirinden kopmasını engelliyor bunun kültürel boyutu var cenaze kültürü bizim kültürümüzün içinde var onu ihmal edemeyiz ve bunun ekonomik boyutu var ticari boyutu var bunu boyutları ile beraber anlamaya çalışmalarını ben tavsiye ediyorum. Ben hem ölüleri yad etmeye ve hizmet etmeye hem de dirilere hizmet etmeye talip oldum bu şehrin ölüsüne dirisine dağına taşına hizmet etmek ve genel olarak değerlendirmek gerekmektedir.”

100 LİRA GİBİ BİR TAKSİTLE EVİ SADECE DEVLET VERİR

“Bu konuyu takip eden kişilere yeni bilgiyi aktarayım bunun ihalesi yapıldı alan firma belli inşaatlar bittikten sonra dağıtım ve satış yapılacak. Bu proje ciddi manada sosyal yönü olan bir proje gerçekten yoksul olanlara verilecek burada ki evler işte bunların tespiti konusunda adaleti tesis etmek adına böyle bir sorumluluğu almayı düşünüyorum peşinat olmadan 100 lira gibi bir taksitle evi sadece devlet verir. Vatandaşlarımızın inşaatın başlamasını ve bitmesini beklemesi gerek şu aşamada belediyemize yada başka bir yere müracaat etmelerine gerek yok“

YENİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

“TOKİ ile beraber bizim kentsel dönüşüm projemiz var şu anda arkadaşlarımızla beraber görüşmelerimizi sürdürüyoruz bu projeyi gerçekleştirmeye gayret edeceğiz ama şuanda görüşmeler neticesinde ortaya bir karar çıkacak benim kanaatim bu projenin uygulanması yönünde çünkü o projenin özellikle orda ki mülk sahiplerine faydası olacağını ben görüyorum sonrada Bayburt a kazandıracağı görsellikle faydalı olacağını düşünüyorum bu projenin n gerçekleşmesi adına elimizdeki tüm gayretleri ortaya koyacağız ama bu sonuçta vatandaşlarımızın rızasıyla olacak onlara rağmen bu projenin gerçekleşmesi mümkün değil onları ikna ettiğimiz anda kentsel dönüşüm projemizi etaplandırmak suretiyle yapacağız. O bölgede oturan vatandaşlarımız soruyorlar benim evimi istiyorsun ben burada ki inşaat başlayıp bitinceye kadar nerede oturacağım? Biz de buna çözüm olsun diye Kentsel dönüşüm projesini etaplandırdık arka bölümdeki tarlalardan başlamak suretiyle orda birinci etabı yapıp konutlar ürettikten sonra ön bölümde oturan vatandaşları arkada üretilen dairelerden verip daha sonra ön tarafı kentsel dönüşüme tabi tutmak suretiyle yapmayı düşünüyoruz.”

HERKESİN BAYBURT İÇİN YAPABİLECEĞİ BİRŞEYLER VARDIR

“Ben belediye adına bunu değerlendireyim Bayburt un kangren olmuş bir meselesi vardı su isale hattı meselesi dün arkadaşlar geldiler anlaşmayı imzaladık ve sistemi devir aldık bu işin bedeli 9.558.000 lira bunu kim yaptı biz yaptık bu hükümet yaptı mantığı doğru koymak lazım yapılmayan bir sürü şey var mı evet gerçekten yapılmayan bir sürü şey var Bayburt ihmal edilmiş mi evet Bayburt ihmal edilmiş ama Bayburt nasibini de alıyor mu evet alıyor yani çevre illerle kıyasladığımız zaman köylerin yollarının asfalt oranı açısından bakıldığında Bayburt en önde, eğitim istatistiklerine baktığımız zaman fiziki alt yapı konusunda Bayburt ilerde ulaşıma baktığımız zaman gerçekten Bayburt duble yol çalışmasında Bayburt bu sene sonu itibariyle hem duble yolları bitmiş olacak hem de yapılmış olan duble yolların sıcak asfalt karışımı ile kaplanmış olacak. Yani Bayburt yatırımını alıyor mesela Demirözü barajına bu sene 31 milyon para aktarıldı. Ve bu sene sonu itibariyle Demirözü barajı bitecek. Laleli barajı ile ilgili ciddi çalışmalar. Türkiye kalkınıyor Türkiye gelişiyor Türkiye’deki bu değişimden Bayburt ta nasibini alıyor ama daha da alması gerekir mi evet bunun hep beraber mücadelesini vereceğiz Belediye Başkanı olarak Vali olarak Milletvekilleri olarak ve burada bir şey yapmak zorundayız el birliği yapmak suretiyle taleplerimizi merkeze bildirmek zorundayız. Burada kıskançlık yapmanın bir manası yok gelen yatırım Bayburt’ a geliyor kaçan yatırımda Bayburt tan kaçıyor. Ben diyorum ki herkesin Bayburt için yapabileceği şeyler mutlaka vardır. Bu konuda ben hiçbir siyasi fark gözetmeden herkesin yanına gidiyorum gitmeye de devam edeceğim.”

İNANDIK VE BAŞARDIK

“Bayburt Belediyesinin projesi olan Gençosman HES’ in lisansı çıktı.Haberi bu gün aldım ve sizlerle paylaşmak istedim. Bize inanmayanlar vardı bunu yapamazsınız diyenler vardı biz inandık ve başardık HES projemizin temelleri bu yıl atılacak ve iki yıl sonra bitecek.

TREN YOLU İÇİN GEREKEN HER ADIMI ATARIZ

“Daha önceki hayallerimizi birkaç yıl içerinde nasıl gerçekleştiğini gördüysek Tren yolu da bizim için bir hayal Ankara derneğinin çıkardığı dergide bir arkadaşımızın ulaştırmanın ekonomi üzerindeki olumlu katkılarını yazmış okudum ve gerçekten çok doğru ulaşımı iyi olmamış yerlerin kalkınması gerçekten mümkün değil bunu konuda atılmış adımlar var bunların en son adımı bize göre tren yolu.Takip ettiğimiz kadarıyla alternatiflerden birisinin projesi ihale edilmiş yani bu devletin çok uzun vadeli projesidir.Biz diyoruz ki of Çaykara Bayburt hattının öteki alternatiflerden daha uygun olduğu gerçekten bilimsel olarak ispatlanırsa bize göre evet herkes bunu kabul ederse hız konusunda meyil konusunda ve ilk bedel konusunda bu hat daha rantabil ise bunu başka yere kaydırmak mümkün değil bu konuda atılması gereken adımı atarız nasıl araklı tüneli konusunda hep birlikte el birliği yapıp bu sonucu elde ettiysek onu da gerçekleştiririz. Bu konuda gerekli fizibilite raporlarının tamamlanması gerekir raporlar ortaya çıktıktan sonra bizim tezimiz gerçekten doğruysa ve tespit edilen de buysa bunu hiç kimse başka bir yere kaydıramaz bundan gerçekten vatandaşlarımız emin olsunlar Ankara da atılması gereken her adımı atarız. “

BEN BU ŞEHRİN ALT YAPISINI YAPMA SORUMLULUĞUNU ÜSTLENDİM

“Bayburt halkına şunu söylüyorum ben bu şehrin altyapısını yapma sorumluluğunu üstlendim bu normal bir sorumluluk değil altından kolay kalkılacak bir sorumluluk değil bu konuda ben popülizim yapabilirdim daha yüzeysel işlerle uğraşabilirdim. İşte su isale hattına 10 milyon para harcadık o on milyonla yüzeysel işler yaptığım zaman ben bir numaralı belediye başkanı olurdum ama ne yaptım isale hattını yeniledim ne yaptık doğalgazın önünü açtık biz elli abone ile başladık doğalgaza şu anda 5000 abone Bayburt da doğalgaz kullanıyor bunun bir yaşam kolaylığı olduğunu kimse inkar edemez ama bunun bir de bedeli var o bedel de işte bu yollar hepsini bir arada yapabilir miyiz hem isale hattını yap hem doğal gazı yap, hem yolları yap bunu yapmak mümkün değil. Bizim şehir içme suyu şebeke hattımızda yenilenmeli kanalizasyon ve atık su sistemimizde yenilenmeli Şu anda yeni şebeke hattımızdan suyumuz geliyor 110lt/sn su veriyoruz şehre şehrimizin ihtiyacı 40 lt/sn yani orda 70 lt/sn kayıp ve kaçağımız var bunu şehir içme suyu şebeke hattımızı yenileyerek çözmemiz lazım şu anda bizim kullandığımız suyun sertlik derecesi daha öncekine göre yüzde yirmi civarında azaldı. Bizim şebeke problemimiz olmasa masattan gelen su bize yetecek bu suyunda sertlik derecesi daha az biz bu sene suyu yumuşatmak adına helva köyünden de yeni kaynakla bu işi gerçekleştireceğiz. İlimizdeki kanalizasyon ve atık su proje bedeli 50 milyon Bayburt belediyesi kendi imkanları ile bu işi yapabilmesi imkansız . Su isale hattını yaparken hükümetimizin desteğini aldık 30 yıl borçlanmayla o işi yaptırdık. Kanalizasyon ve atık su arıtmayı da biz değişik toplantılarda başbakanımızdan bize yardım etmesini istedik ve merkezi hükümet tarafından birkaç tane ilin altyapısı yapılacak projelerimizi Devlet Planlama Teşkilatına iller bankası kanalı ile gönderdik şu anda ben olayı takip ediyorum bizim kanalizasyon ve atık su projemiz 2011 yılı bütçesine konumlu 400 milyon un bir bölümü ile nasip olursa yapılacak. Bunu en kısa sürede yapmayı hedefliyoruz. Bu da kazı anlamına geliyor yolların daha da bozulacağı anlamına geliyor şunu da yapabilirim bu işin peşine düşmem yolları yaparım ama bizim kanal ekibimiz günde en az 10 arızaya gidiyor yani bu şehrin kanalı suyu kadar ilerleyen aşamalarda insanlarımızı rahatsız edecek .Çoruh nehrini şu anda kullandığımız gibi artık hor kullanamayız şu anda şehrin atık suyu arıtmaya tabi tutulmadan Çoruh nehrine karışıyor peki Çoruh’a bu haksızlığı yapmaya hakkımız var mı yok biz bunu çözmek için atık su arıtmayı kanalizasyon projesiyle birlikte yapacağız bunun bedeli 6.9milyon lira bu işi bu sene başlamayı düşünüyoruz. Ama şuna gayret ediyoruz elimizden geldiği kadar açılan yeri bir an önce kapatmaya gayret ediyoruz.”

ÇEVRE TEMİZLİĞİ KONUSUNDA TOPLUMSAL DUYARLILIK LAZIM

“Ben şunu iddia ediyor Bayburt 3 yıl öncesine göre daha temiz çünkü temizlik hizmeti özelleşmişti. Şu anda temizliği 44 kişiyle kendimiz yapıyoruz. Toplumsal bir duyarlılık lazım bizim görevimiz temizlemek vatandaşımızın görevi temiz tutmak temiz tutma şuuru yeteri kadar olmadıkça biz bu şehri temizlesek te olmaz.Ben bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle geçen yıl poşet çöp uygulaması başlattık.Biz bu projeye başlarken yetkililerle konuştuk ortak bir karar alarak başladık en son yaklaşık iki ay önce bir daha bir toplantı yaptık projenin devam etmesi gerektiği konusunda bir kanaat çıktı ama saatlere görüyorum hale bazı yerlerde uyuluyor bazı yerlerde uyulmuyor özellikle saatlerine uyan vatandaşlarıma gerçekten teşekkür ediyorum. Bu temiz davranışlarından dolayı uymayanları da kınıyorum. Bu şehre karşı sorumluluklarını yerine getirmedikleri için herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. “

BİZ HALKIN İÇİNDEYİZ

“Bizimde tabi görevlerimiz var il içinde ve il dışında sorumluluklarımız var ben mümkün olduğu kadar çalışma alanlarını geziyorum. Sanayi ye de gidiyorum esnafımızı ziyarete de gidiyorum. Bayburt belediyesini idare etmek belediyedeki imkanları kullanma ile sınırlı değil proje üretiyorsun problemi tespit ediyorsun o projeyi kimin yardımı ile gerçekleştireceğimizi araştırıyoruz. Biz yerel kaynakları ortaya çıkarmak zorundayız ve ortaya koyduğumuz projelerde bunu getirecek , Hes projesinin lisansı onaylandı bu belediyenin kasasına iller bankasından gelen para kadar para gelmesine gayret ediyorum ve bunu gerçekleştireceğim bunu gerçekleştirdiğim zaman her gün esnaf gezisini rahat rahat yapabilirim. Ben esnafın içinden geldim bazen rasgele gidiyorum esnafımıza mümkün olduğu kadar herkese ulaşmaya çalışıyoruz biz halkımızın içindeyiz.”

BELEDİYE BAŞKANI OLDUKTAN SONRA SİYASET YAPMADIM

“Hacı Ali Polat’ın bir tane endişesi var bir tane gayreti var o da Bayburt a hizmet etmek ben Bayburt ta seçildikten sonra bu güne kadar siyaset yapmadım biraz önce belediyelerden bahsederken şunu söyledim kimden beş kuruşluk menfaati Bayburt a aktarabilirsem onun yanını gideceğim. Ben haksızlık karşısında susanın dilsiz şeytan olduğu bilinciyle hareket ederim. Yapılan doğruları da söylerim yapılan yanlışları da parti ayrımı yapmadan herkesin doğrusunu alkışlar yanlışını yüzüne söylerim ortada bir hata vardı hatanın sahipleri yavuz hırsız rolü oynuyorlardı. Ben bu şehri temsil ediyorum ve bu şehrin menfaatlerini korumak zorundayım tek kaygım bu şehrin menfaatleri . Bayburt un iki milletvekili ile temsil edilmesi varken 1 milletvekili ile temsil edilmesi bizi üzmüştür. Bayburt un tek milletvekiline düşme sebebi araştırılırken kim müsebbipse onlarla alakalı da Bayburt adına ufak defek değerlendirmeler de yapılacaktır. Ama şunu hiç kimse kaçırmasın saygı ve nezaket kuralları içerisinde insanlar birbirlerini eleştirsinler. Ben iktidarıyla muhalefetiyle Bayburt a hizmet edeceğimize inanıyorum. Herkesin iyi niyetli olmasını istiyorum eleştirileri samimi olsun. Eleştiriler yıpratmaya değil Bayburt un bir şeyler kazanmasına yönelik olsun eleştiriler.”

BAYBURT BU YAZ ŞANİTEYE DÖNÜŞECEK

“Bayburt şehir geçişi yani kışla kavşağı ihale aşamasında da bunu da mutlaka gerçekleştireceğiz biz bütün samimiyetimizle elimizdeki imkanları Bayburt a hizmete dönüştürmeyi amaç ediniyoruz elimizde olmayan gücümüzde olmayan projelerle de hizmetimizi taçlandırmayı düşünüyoruz Sodes projeleriyle kalkınma ajansı projeleriyle başka kurum ve belediyelerden alacağımız desteklerle bu yazın gerçekten şantiye alanına dönüşecek. Ben vatandaşlarımızın bizim olumlu adımlarımızda bizim yanımızda olmalarını yanlışlarımızda gördükleri zamanda iyi niyetli bizi eleştirmeleri ve bize ulaşmalarını istiyoruz.Gayemiz Bayburt’ ta yaşayan insanların daha mutlu daha müreffeh bir hayat yaşamaları daha kalkınmış ve daha güzel bir Bayburt ortaya hep birlikte çıkaracağız bu konuda düşünen hareket eden herkesi takdir ediyorum.”

Kaynak: İHA