Başbakan Erdoğan Suudi Arabistan‘da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası Cidde Şubesi‘nin açılışını gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada, "Ziraat Bankası Cidde Şubesi iki ülke arasındaki finans iletişiminde en önemli köprü görevini üstlenecektir" dedi.

Suudi Arabistan‘da temaslarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası‘nın Cidde Şubesi‘nin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Başbakan Erdoğan, Ziraat Bankası‘nın Cidde‘de şubesinin açılışını gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziraat Bankası‘nın yüzde 100 Türk sermayeli bir banka olduğunu ve Suudi Arabistan‘da şube açmasının büyük önem taşıdığını kaydeden Başbakan Erdoğan, Ziraat Bankası‘nın Türk bankacılık sektöründe farklı bir yeri temsil ettiğini ve Cidde şubesinin Suudi Arabistan‘da birçok Türk yatırımcısı ve girişimcisinin çalışmalarını kolaylaştıracağını söyledi.

Ziraat Bankası‘nın AK Parti hükümeti öncesinde zarar ettiğini belirten Başbakan Erdoğan, bankanın 8 yıldır kara geçtiğini, her geçen gün büyüdüğünü ve şu anda Türkiye‘nin bir numaralı bankası olduğunu belirtti.

"Ziraat Bankası Cidde Şubesi iki ülke arasındaki finans iletişiminde en önemli köprü görevini üstlenecektir" diye konuşan Başbakan Erdoğan, Cidde Şubesi‘nin açılmasında emeğe geçenlere teşekkürlerini iletti.

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı da yaptığı konuşmada, şu anda Cidde‘de çok mutlu bir olay yaşadıklarını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti‘nin en büyük bankası olan Ziraat Bankası‘nın Suudi Arabistan‘da şube açmasının önemini vurguladı

AK Parti hükümetinin komşu ülkelerle sıfır sorun politikasının sonucu olarak siyasi ilişkilerin geliştikçe ekonomik ve ticari ilişkilerin de geliştiğini kaydeden Karslı, bankacılık sektörünün de buna ayak uydurduğunu, bu çerçevede Ziraat Bankası‘nın Cidde Şubesi‘nin hizmete açıldığını söyledi. Cidde Şubesi‘yle Suudi Arabistan‘a gelen Türk vatandaşları ve hacılar ile Suudi Arabistan vatandaşlarına hizmet vermeyi amaçladıklarını belirten Karslı, törene katılan Başbakan Erdoğan‘a da teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından Ziraat Bankası‘nın Cidde Şubesi, Başbakan Erdoğan tarafından kurdele kesilerek hizmete açıldı. Erdoğan açılışın ardından bankada incelemelerde bulundu. Bu arada Erdoğan‘a ‘Ziraat Bankası mevduat kartı‘ takdim edildi.

Törenin sona ermesinin ardından makam arabasına doğru giden Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan‘ı sordu. Korumalarına "Ali nerede" diye soran Başbakan Erdoğan, daha sonra makam arabası ile tören alanından ayrıldı.

Kaynak: İHA