Yaşlılar Haftası Kutlandı

Yaşlılar Haftası, Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi‘nde düzenlenen tören ile kutlandı Törene İzmir Valisi M.

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Türk milletinin insanlara değer veren bir millet olduğunu belirterek “Aile büyüklerimiz bizlere saygıyı küçük yaşlarda öğretir. Biz de sizleri kendi annemiz, babamız gibi seviyoruz. Bu ülkenin çocukları olarak sizlere saygı ve sevgi duyuyoruz. Türkiye‘de İzmir, en sağlıklı ve uzun ömürlü insanların yaşadığı bir şehir. Bu da kendimize iyi baktığımız anlamına geliyor. Sizlere uzun yaşam diliyoruz ve sizlerin yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Sizleri seviyoruz” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da konuşmasında, son yıllarda yaşlıların bakımı ile ilgili büyük gelişmelerin olduğuna vurgu yaparak, “Bizler yaşlılarımıza saygı duyan bir milletiz. Yaşlılara saygı göstermek, bizim milli servetimizdir. Eskiden bakım evlerinin azlığının nedeni buydu. Şimdi kültür seviyesi yükseldikçe yaşlılarımız daha rahat yaşam için huzurevlerini tercih ediyor. Bizim yaşlılara saygımız sonsuzdur. Her zaman sevip sayıyoruz ve elimizden geleni yapıyoruz “ diye konuştu.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekeriya Ertaş ise 2005 yılında 2 olan huzurevi sayısının bugün 5‘e yükseldiğini söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz çocuklarda olduğu gibi yaşlılarımızı da sosyal çevrelerinden, komşularından, evlerinden koparmadan bu hizmetlerimizi sunmak istiyoruz. Huzurevi hizmetini en son kademe olarak görmek istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA