Urla‘da Kadın Dayanışması

Urla Belediyesi tarafından kadınların sorunlarını paylaşmak ve çözüm yolları bulmak amacıyla oluşturulan Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi törenle açıldı Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu‘nun eşi Dr.

Kadınların sorunlarına kalıcı çözümler bulmak amacıyla Danışma ve Dayanışma Merkezi oluşturduklarını belirten Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, “Kadınlarımızın sorunlarını, ihtiyaçlarını ve beklentilerini paylaşmak, bunların çözümü için yollar aramak ve Türk kadınının konumunu daha da güçlendirmek için hep birlikte çaba göstermeliyiz” dedi.

Kadın sorunlarının yakın takipçisi olan ve kadın sorunlarını gündemde tutmak için çeşitli etkinliklerin organizasyonunda ön sıralarda görev alan Dr. Türkegül Kocaoğlu ise açılış konuşmasında, kadın dayanışmasının önemini vurguladı. Dr. Kocaoğlu, “Kadınlarımız artık yalnız değiller. Kadınlarımız artık haklarını öğrenmeye başladılar. Hep şikayet ederiz ‘haklarımız var ama bunlar hayata geçmiyor‘ diye... İşte bu merkezler sayesinde artık hangi haklara sahip olduğumuzu, yalnız olmadığımızı öğreneceğiz. Bu merkezler kadınlarımıza yardımcı olacak, yol gösterecek. Urlalı kadınların artık bir manevi anneleri ve manevi babaları var. Yalnız değiller” diye konuştu.

Urla‘da Necati Cumalı Caddesi üzerindeki binasında hizmet verecek olan Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi‘nde, kadınların sorunlarına çözüm bulmak amacıyla bir hukuk danışmanı ve psikolog görev yapacak.

Kaynak: İHA