Sudan‘da Gösteri: 1 Öğrenci Öldü

Sudan‘ın Darfur bölgesinde polis ile öğrenciler arasında çıkan çatışmada 1 öğrencinin öldüğü bildirildi.

Dünyanın bir çok yerinde meydana gelen gösterilerde Sudan‘ın Darfur bölgesinde de polisler ile öğrenciler arasında çıkan çatışmada polislerin gerçek kurşun kullandığı gösteri de bir öğrencinin öldüğü açıklandı. Kuzey Darfur‘un Al Faşir Üniverisitesi‘nde meydana gelen gösterileri engellemek için 12 polis otobüsün kampüs içine girdiği bilririldi. Polis, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı. Dağılmak istemeyen öğrencilere ise gerçek kullanması sonucu da üniversite öğrencisi Cemal Adam

Mustafa‘nın öldüğü bildirildi. Öğrencilerin Sudan hükümetindeki yolsuzluklara, adaletsizliğe ve ülkede özgürlüğün olmamasından dolayı gösterilerin yapıldığı açıklandı.

Sudan istihbaratı ise gösterilerden öğrenciler kadar gazeteciler de olumsuz etkileniyor. Birçok medya kuruluşuna baskı devam ederken bir çok gazeteci de gözaltında tutuluyor. Sudan‘da görev yapan tek Türk medya kuruluşu olan İhlas Haber Ajansı(İHA) kameramanı da gösterileri çektiği gerekçesi ile gözaltına alımış daha sonra serbest bırakılmasına rağmen bir buçuk aydır kameralarına istihbarat tarafından el konulmaya devam ediliyor.

Kaynak: İHA