Suikastin altında ne var?

İbrahim Tatlıses'e düzenlenen silahlı saldırı olayında devreye Terörle Mücadele Şubesi ekipleri de girdi.

Suikastin altında ne var?
Tatlıses suikasti- gözaltılar ve hastane süreci (Son Detaylar)

Dün gece Ömerli Barajı'nda bulunan kalaşnikofun, Tatlıses'e saldırıda kullanılan silah olduğu balistik incemede ortaya çıkarken, saldırının terör örgütü PKK'nın ahalesiyle gerçekleştirildiği iddialarıyla Terörle Mücadele Şubesi tarafından ayrıca soruşturulduğu anlaşıldı.

İbrahim Tatlıses'in Şanlıurfa Ak Parti'den adaylığını koymak istediği, ancak terör örgütünün ise BDP'den veya bağımsız olarak adaylığa zorladığı, bu baskıdan bunalan Tatlıses'in ise Başbakan'a mesaj atarak adaylık başvurusunda bulunmadığı ortaya çıktı.

Hastanede tedavi gören İbrahim Tatlıses'ten bir iyi haber daha. Sanatçının bugün fizik tedaviye başladığı öğrenildi.

Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik gerçekleştirilen suikastle ilgili olarak İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün örgüt bağlantısı soruşturması başlattığı anlaşıldı. Gözaltına alınan Abdullah Uçmak'ın PKK'nın gönderdiği iki tetikçiye oto kiraladığı, olay yerinde keşif yaparak silahlı eylemin gerçekleştirilmesi için bilgi desteği sağladığı ileri sürülüyor.

SUİKASTİN ALTINDAKİ NEDEN AK PARTİ ADAYLIĞI
Polisin başlattığı soruşturmayı Terörle Mücadeleye kaydıran neden İbrahim Tatlıses'in PKK tarafından tehdit edilmesi. İddialara göre İbrahim Tatlıses, Ak Parti'den Şanlıurfa milletvekili olmak için kulis çalışmalarında bulundu. Tatlıses'in Şanlıurfa'dan milletvekili adaylığını koymak için başlattığı çalışma ise PKK'lıların kulağına gitti. Terör örgütü Tatlıses'e "BDP'den adaylık" veya seçimlere bağımsız aday olarak girmesi konusunda baskıda bulunmaya başladı. Bu baskıdan bunalan İbrahim Tatlıses de son olarak içine düştüğü kararsızlık içinde Başbakan Tayyip Erdoğan'a mesaj attı. Pazarı pazartesiye bağlayan geceyarısı ise suikaste uğradı. Suikaste uğradığı için de Ak Parti'nin adaylarını kabul ettiği Pazartesi günü adaylık için resmi başvurusunu yapamadı.

UÇMAK LOJİSTİK DESTEK SAĞLADI

Terör örgütünün yaptığı bütün uyarılara rağmen Ak Parti'den adaylık düşüncesinden vazgeçiremediği İbrahim Tatlıses'in Şanlıurfa'dan adaylık yolunu kesmek için iki tetikçisini İstanbul'a gönderdiği, ancak şehirlerde silahlı suikast yaptırabilecek deneyime sahip yapısının bulunmayışından dolayı Abdullah Uçmak'la (husumeti bulunduğundan dolayı) irtibata geçilerek lojistik destek sağlandığı, silahlı eylemi gerçekleştiren iki militanının olaydan sonra izlerini kaybettirdiği ileri sürülüyor. İstanbul polisinin olayla ilgili olarak başlattığı soruşturma halen sürüyor.

TEDAVİDE İKİNCİ ADIMA GEÇİLDİ

Acıbadem Maslak Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, uğradığı silahlı saldırıda yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses'in dünden itibaren fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Prof. Dr. Reyhan Çeliker'in yönetiminde fizik tedavi ve rehabilitasyon sürecinin başladığını bildirdi.

Çuhadaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, silahlı saldırı sonucu yaralanma sebebi ile 14 Mart'ta Acıbadem Maslak Hastanesine getirilen İbrahim Tatlıses'in yapılan izleniminde gece boyunca hiçbir sorun olmadığını belirtti.

Çuhadaroğlu, beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Prof. Dr. İlhan Elmacı'nın başkanlığındaki tedavi ekibi tarafından bu sabah yapılan tıbbi değerlendirmesinde de sanatçının sağlık durumunda olumsuz bir durumun gözlenmediğini ifade etti.

Çuhadaroğlu, sanatçının tedavisinin devam ettiğini ve dünden itibaren Acıbadem Maslak Hastanesi fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Prof. Çeliker'in yönetiminde fizik tedavi ve rehabilitasyon sürecinin başladığını kaydetti.