Paü‘de Çanakkale Zaferi Anıldı

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Çanakkale Zaferi‘nin 96. Yıldönümü nedeniyle anma etkinliği düzenledi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu‘nda yapılan etkinliğe Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Çetişli, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik Yrd. Doç. Dr. Ercan Haytoğlu tarafından Çanakkale Zaferi‘nin tarihsel sürecini anlatan bir sunumla devam etti. Öğrenciler şiir ve hikayeleri ile katılımcılara duygu dolu anlar yaşattılar. Türk Dili Okutmanı Şenel Çalışkan‘ın ney eşliğinde okuduğu ‘Çanakkale Ruhu‘ adlı şiiri ise büyük beğeni topladı. Daha sonra Neyzen Tevfik Yusmak tarafından slayt eşliğinde müzik dinletisi gerçekleşti.

Program sonunda Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Çetişli, katkılarından dolayı Neyzen Tevfik Yusmak ve Yrd. Doç. Dr. Ercan Haytoğlu‘na çiçek takdim etti. Anma etkinlikleri kapsamında Fen Edebiyat Fakültesi‘nde ‘Çanakkale‘ konulu resim sergisi açıldı.

Kaynak: İHA