Nilüferli Öğrenciler Roboteknik Kulübü Kurdu

Bursa Özel Nilüfer Eğitim Kurumları Robotik Kulübü tarafından bu sene ilk kez gerçekleştirilen çalışma büyük ilgi gördü.

Bursa Özel Nilüfer Eğitim Kurumları Robotik Kulübü tarafından bu sene ilk kez gerçekleştirilen çalışma büyük ilgi gördü.

    Ulusal ve uluslararası yarışmalarda gösterdiği başarılarla dikkat çeken Özel Nilüfer Eğitim Kurumları sosyal aktivitelerini artırmak amacıyla 4, 5, 6 ve 7’nci sınıf öğrencilerinin üye olduğu Robotik Etkinlik Kulübü kurdu. İlk döneme elektronik devre elemanlarını tanıyıp temel çalışmalar ile başlayan kulüp üyesi öğrenciler, daha sonra hobi etkinlikleri gerçekleştirdi. Öğrenciler ilk ciddi çalışmayı üniversitelerin mühendislik fakültelerinde yapılan eşdeğer robotlardan ‘Çizgi İzleyen Robot’ yaparak gerçekleştirdi. Öğrenciler tarafından hazırlanan robotlar, Bursa Eğitim Fuarı’nda beğeniye sunuldu. Ziyaretçiler öğrencilerin yaptığı robotlara büyük ilgi gösterdi.

    Yıl sonuna kadar daha dört farklı robotun çalışmalarının bitirileceği bilgisini veren okul müdürü İshak Göğebakan, “Şimdiden önümüzdeki yıl için bu kulüpte olmak isteyen öğrenciler müracaatlarını bildiriyor. Kulübü bizler, aileler ve öğretmenlerimiz ilgiyle takip ediyoruz. Çok olumlu dönütleri oldu. Kulüp sorumlusu ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.