Nilüfer‘de Anlamlı Tören

Şehit Jandarma Asteğmen Zeki Burak Okay, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma gününde Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen törenle anıldı. Nilüfer Belediyesi, İhsaniye’de bulunan park ve yürüyüş yoluna şehit asteğmenin ismini vererek ölümsüzleştirdi.

Nilüfer Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma gününde anlamlı bir törene imza atarak, 1 Eylül 2006 yılında Hakkari’nin Çukurca ilçesi Köprülü Jandarma Tabur Komutanlığı’na yapılan terörist saldırı sonucu şehit düşen Jandarma Asteğmen Zeki Burak Okay’ı andı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Nilüfer Kaymakamı Ekrem Çalık, Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Er ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt ile çok sayıda davetlinin katıldığı törende duygulu anlar yaşandı.

18 Mart’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin meşalesinin yandığı gün olduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “18 Mart, ulu önder Kemal Atatürk’ün bu milletle cumhuriyeti kurabileceğine inandığı gündür. Ülkemizi savunmak ve bağımsızlığımızı kazanmak için Çanakkale’de yüz binlerce şehit verdiğimiz gündür. Bugün, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 96. yıl dönümde ‘Çanakkale geçilmez’ diyen şehitlerimizi minnetle saygıyla anıyoruz. Bu şehitlerimizden biri de 1 Eylül 2006 tarihinde terörist saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Asteğmen Zeki Burak Okay’dır. Kendisi de bir Nilüferli olan şehidimizi saygıyla anarken, yaşadığı kentteki bu koşu yolu ve dinlenme parkımıza onun adını vererek anısını yaşatmak istedik. Ben tüm şehitlerimizle birlikte Jandarma Asteğmen Zeki Burak Okay’ın anısı önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Törende konuşma yapan şehit babası Sezai Okay ise duygularını dile getirerek, “Şehit olan oğlum için atılan adımlarla ölümsüzleştirilmesi ailesi olarak bizleri onurlandırmıştır. Bu anlamda bize destek olan başta Mustafa Bozbey ve herkese çok teşekkür ederim. Sön dönemde ortaya atılan açılım konuları, biz şehit ailelerinin yüreğini birkez daha kanatmıştır. Ülkemizde Kürt meselesi yoktur. Bu ülkede çeşitli etnik topluluklar iç içe yaşamış ve hatta akraba olmuşlardır. Kürt vatandaşlar bu ülkede seçilmiş ülkenin en üst makamlarında görev yapmıştır. Daha ne olacak, bu ülkede Kürt değil, PKK sorunu vardır. Bu ülkede Kürtler arasında yapılan araştırmada yüzde 80,4’ü Türk vatandaşı olmaktan gurur duyuyor. Yüzde 86’sı Türk bayrağı hepimizin diyor. Yüzde 81’i Türk ordusu hepimizin diyor. Barış savaşan milletler arasında olur, ülkeyi bölmeye çalışan terör örgütüyle olmaz. Bu ülkeyi yönetenler onları affetmeyi düşünüyor. Bunlar bu kadar affedilecekse, bizlerde şehit aileleri olarak evlatlarımızı geri istiyoruz” şeklinde konuştu.

Şehit ailelerinin kısa süre sonra unutulduklarının altını çizen Okay, “Cenaze namazlarında ön saflarda yer alanlar şimdi nerede? Şehitler unutulduğu zaman ölür. Şehit ailelerinin çoğu zor durumda. Kimse umursamıyor. Devlet şehit babasına 333 TL maaş bağlıyor, bu aileler kendilerine sahip çıkılmasını istiyor. Şehit aileleri ve gazilerimizin özlük haklarının iyileştirilmesini istiyoruz. Şehit aileleri için herkesin yapacağı bir şey var” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta da, ülkede rahat ve huzurlu yaşamayı en çok şehit ailelerinin hak ettiğini belirterek, “Şehit ailelerine karşı devletin, yerel yönetimlerin ve hepimizin sorumluluğu vardır. Bizlerin rahat ve huzurlu yaşaması şehitlerimiz sayesindedir. Bu topraklarda birlik ve beraberlik içersinde el ele vererek vatanımıza göz dikenleri alt ederek yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

Nilüfer Kaymakamı Ekrem Çalık ise, şehit ailelerinin hassasiyetini bildiğini ifade ederek, birlik beraberlik içerisinde verilen mücadelenin kazanılacağını söyledi.

Törende Zeki Burak Okay Lisesi öğrencileri de günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

Kaynak: İHA