Kuşadası‘nda 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitlerini Anma Etkinliği

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Kuşadası‘nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

Sağanak halindeki yağmura rağmen sabah Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törenlere Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Leziz Uyanık, Kuşadası garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Murat Biçer, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Ören, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Adnan Menderes Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Osman Eralp Çolakoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan,

daire müdürleri şehit ve gazi aileleri, gaziler, askerler, öğretmenler, öğrenciler, sivil toplum örgüt temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Çelenk koyma töreninden sonra Gazibeğendi mevkiinde bulunan Çanakkale Şehitleri Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylendikten sonra, Anıta üzerinde Kuşadası yazan kırmızı beyaz karanfillerden oluşan dev bir çelenk bırakıldı. Daha sonra Adalızade Mezarlığına geçilerek burada şehit mezarlıkları ziyaret edilip kuranı kerim okundu, dua edilerek kabirlere çiçek bırakıldı.

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü etkinlikleri daha sonra Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli salonunda devam etti. Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Yurttutan‘ın Çanakkale Savaşı‘nı anlatması ve Kuşadası Askerlik Şube Başkanı Bülent Şahin‘in günün anlamını belirten konuşmasının ardından lise öğrencileri, Çanakkale Savaşı‘nı anlatan bir orotoryo sundu.

Kaynak: İHA