Kılıçdaroğlu Balıkesir‘de Halka Hitap Etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir‘in Havran ilçesinde Koca Seyit‘in kabrini ziyaret edip halka hitap etti.

Kılıçdaroğlu, Hamambaşı Meydanı‘nda halka hitap ettikten sonra Koca Seyit köyüne giderek Seyit Onbaşı‘nın kabrini ziyaret etti. Havran Müftü Vekili Ali Efe, şehitler için dua ettirdi. Kılıçdaroğlu, Seyit Onbaşı‘nın kızı Ayşe Çabuk‘un kabrini de ziyaret ederek dua etti. Mehter başı ile beraber halkı selamlayan Kılıçdaroğlu‘na, Havran Kaymakamı Orhan Balcı plaket takdim etti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, "Balıkesir, Kuva-i Milliye‘nin ilk işaret fişeğinin atıldığı yerdir. Konuşmacı arkadaşlarımız Çanakkale Zaferi ve Seyit Onbaşı hakkında gerekli konuşmayı yaptı. Ben çok fazla bir şey ilave etmek istemiyorum. Atatürk ile birlikte Koca Seyit ve nice kahramanlar Çanakkale Savaşı‘nda ortaya çıkmıştır. Koca Seyit, askere giderken kahraman olacağını bilmiyordu. Çanakkale Savaşı‘na giden düşman orduları geldikleri gibi gittiler. Bu zafer tüm Anadolu‘nun

zaferidir" ifadelerini kullandı.

"Yeni siperler var. Bu zaferi de kazanacağız" sözü üzerine bazı partililer, ‘‘Recep‘i koltuktan indireceğiz" diye slogan attı. Kılıçdaroğlu, el işareti ile partilileri susturarak, "Burada Seyit Onbaşı‘yı anmak ve 18 Mart‘ı kutlamak için bulunmaktayız" diye konuştu.

Bugün de genç nesillerin aynı mücadeleyi vereceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Çanakkale Savaşı‘nda yedi düvele karşı verdiğimiz mücadeledeki başarıyı ekonomide gösteremedik" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nu görmek için bazı vatandaşlar ağaçların üzerine çıktı.

Kaynak: İHA