Iğdır‘Da Nevruz Nedeniyle Fidan Dikildi

Iğdır‘da, Nevruz bayramı kutlamaları çerçevesinde fidan dikimi yapıldı.

Iğdır‘da, Nevruz bayramı kutlamaları çerçevesinde fidan dikimi yapıldı.



Iğdır-Tuzluca karayolu arasında bulunan yeşil kuşak alanında yapılan törende konuşan Vali Amir Çiçek, Iğdır‘ı yeşillendirmek için çalıştıklarını belirtti. Çiçek, bahar bayramı olan Nevruz’da fidan dikmenin en güzel işlerden biri olduğunu söyledi.

Iğdır‘ın ormanlık alanlara ihtiyacı olduğunu dile getiren Çiçek, "Burası daha önceden taşlık alandı, şimdi piknik yapılır hale geldi. Bu doğa güzelliğini gelecek nesillere bırakmak için fidan dikelim. Herkesin bir fidanı olsun." diye konuştu. Nevruz bayramının, Türk milletinin geleneğinde olduğunun altını çizen Vali Çiçek, Türklerin eskiden de Nevruz bayramında fidan diktiklerini kaydetti.

İl Çevre ve Orman Müdürü Taner Tazegün de Iğdır‘daki yeşil kuşak alanında, yaklaşık 280 bine yakın ağaç bulunduğunu kaydetti. Tazegün, gelecek yıllarda fidan dikimine daha da önem vereceklerini ve Iğdır‘ı yeşil bir ova haline getireceklerini bildirdi.

Fidan dikme törenine Iğdır Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Akış, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, kurum müdürleri ve çok sayıda ilköğretim okulu öğrencisi katıldı.