Hürsiad Başkanı Fincan: Çanakkale Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Kasım Fincan, ‘‘Şehitlere minnettarız, geriye dönmeyi asla düşünmediler.

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Kasım Fincan, ‘‘Şehitlere minnettarız, geriye dönmeyi asla düşünmediler. Kanının rengini bayrağımıza, canının azizliğini vatanımıza vermiş olan şehitlerimiz, bu kutsal değerlerimizin korunmasını, savunmasını ve ilelebet yaşatılmasını bizlere emanet etmişlerdir. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.‘‘ dedi.



HÜRSİAD Başkanı Fincan, Çanakkale Zaferi‘nin 96. yıl dönümü ve ‘Şehitler Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Kanının rengini bayrağımıza, canının azizliğini vatanımıza vermiş olan şehitlerimiz, bu kutsal değerlerimizin korunmasını, savunmasını ve ilelebet yaşatılmasını bizlere emanet etmişlerdir. Bu kutsal emanetin bekçileri olan bizler, onları gönüllerimizde yaşatarak, emanetlerine her şart altında sadık kalacağız.

Yüzyıllar süren fetihler döneminden sonra kendi topraklarımızı savunmak için verdiğimiz ilk savaş olma özelliğini de taşıyan Çanakkale muharebeleri, 1. Dünya Savaşı‘nın en önemli ve hassas bölümünü teşkil eder." diye konuştu.

Birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulan şu günlerde, aziz milletin bu onurlu mirası aynı inançla yarınlara taşıyacağına güveninin sonsuz olduğuna işaret eden Fincan, “Mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vererek bir ulusun kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları ve eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimize minnet borcumuz tükenmez. Bu kutsal emanetin bekçileri olan bizler, onları gönüllerimizde yaşatarak, emanetlerine her şart altında sadık kalacağız.” ifadesini kullandı.