Gediz Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Çağrı Bey İzcileri Çanakkale Kampında

Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Çağrı Bey İzcileri, bu yıl 14‘ncüsü düzenlenen "Ergin İzci, Çanakkale Geçilmez Yürüyüşü Milli Kampı"na katıldı.

Çanakkale Deniz Zaferi‘nin 96. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı‘nın öncülük ettiği yürüyüşe, Kütahya İl ve İlçelerini temsilen Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Çağrı Bey İzci Ünitesinden Fatih Özer, Abdullah Çulhacık, Murat Aydın, Ramazan Özçelik, Mustafa Mert Akdoğan, Halil İbrahim Baş, Aykut Algül, Ferhat Kartal, Burak Ören ve Tuğrul Acar adlı 10 izci öğrenci ile Okul Müdürü Tevfik Delen ve İzci Lideri Tarih Öğretmeni Vedat Akan‘ın katıldığı bildirildi.

Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Tevfik Delen, Kumkale Beldesi Kumkale Şehitliği önünden başlayan yürüyüşe 29 ilden toplam 229 izcinin katıldığını, 20 kilometrelik yürüyüşün İntepe Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisleri‘nde sona ereceğini söyledi.

Okul Müdürü Tevfik Delen, Atalarının Şehid ve Gazi olduğu toprakları ziyaret edip orada çeşitli faaliyetlere katılacak olan öğrencilerin gurur kaynağı olduklarını belirterek, "İzcilerimiz geçen yıl düzenlenen ‘Atatürk‘ün Ata Yurdu Taşkale‘den Türk Dili‘nin Başkenti Karaman‘a Ergin İzci Yürüyüşü kampına katılmıştı. Bu yıl Çanakkale Deniz Zaferi‘nin 96. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında 14‘ncüsü düzenlenen "Ergin İzci, Çanakkale Geçilmez Yürüyüşü Milli Kampı"na katılarak Gediz ve Kütahya‘nın gurur kaynağı oldular" dedi.

Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Murat Ergöçmen ise, bu tür sosyal ve kültürel faaliyetlerin öğrenciler için büyük bir kazanç olduğunu dile getirerek, başta Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı olmak üzere öğrencilerin bu yürüyüş ve geziye gönderilmesinde katkıda bulunan Kütahya Valilik ve İlçe Kaymakamlık Makamlarına teşekkür etti.

Kaynak: İHA