Eski Devlet Bakanı Ensarioğlu, Aday Adaylığı Başvurusunu Geri Çekti

Eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu, AK Parti‘ye yaptığı milletvekili aday adaylığı başvurusunu geri çekti.

Eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu, AK Parti‘ye yaptığı milletvekili aday adaylığı başvurusunu geri çekti. İHA‘ya açıklamalarda bulunan Ensarioğlu, aile kararı ile AK Parti‘den aday adayı olduğunu, yeğeni ve aynı zamanda Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olan Galip Ensarioğlu‘nun son dakikada aynı partiden aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu söyledi. Yeğeni Galip Ensarioğlu‘nun aynı partiden aday adayı olması ve bir gazetede çıkan haberler üzerine aday adaylığı başvurusunu geri çektiğini

belirten Ensarioğlu, "Bağımsız olarak milletvekili adayı olacağım. AK Parti‘nin benim aday adaylığı başvurumu geri çekmem ile ilgilisi yok. Bağımsız milletvekili seçildiğim takdirde AK Parti saflarına geçebilirim. İlerideki süreçte tekrar AK Parti‘den aday olabilirim" dedi.

Aile arasında alınan kararın ardından aday adaylığı dosyasını AK Parti‘ye verdiğini söyleyen Ensarioğlu, "Ama yeğenim ile konuşmama rağmen aday olması bizim için sıkıntıya yol açtı. Aynı partiden aday olmayı doğru bulmadığım için bağımsız olarak aday oldum. Daha sonra tekrar ortam oluşursa AK Parti‘den aday olabilirim. Yeğenin bu yanlış hareketinden vazgeçtiği zaman Ak Parti‘den tekrar aday olabilirim. Bize en yakın parti, AK Partidir" diye konuştu.

Kaynak: İHA