Disk, Kesk, Ttb, Tmmob Üyeleri Taksimde Eylem Yaptı

KESK Şubeler Platformu, DİSK, Türkiye Tabipler Birliği, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği‘nin katılımı ile Taksim meydanında "Susmayacağız‘‘ adı altında eylem yaptı.

Eylemde DİSK‘in eski genel başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili aday adayı Süleyman Çelebi de hazır bulundu. Meydanda toplanan kalabalık, "Susmayacağız" pankartları açarak sloganlarla tepkilerini dile getirdi. Eylemde söz alan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, yaptığı açıklamada, ‘‘Sistem daha önceki krizlerde olduğu gibi sömürü olanaklarını genişleten bir biçimde gelişti. Ülkemizde emek örgütlerinin bu konuda bile güç birliği yapmaktan uzak durması iktidarın emekçileri ve örgütlerini baskı

altında tutmasına neden oluyor. İktidar, yönetime geldiği günden bu güne istatistiki verilerle oynayarak pembe tablolar çiziyor. Ancak yük emekçinin sırtında‘‘ dedi.

Sözlerine ‘Safları sıklaştırın çocuklar‘ diyerek başlayan KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar ise "AK Parti sermaye yanlısı politikalarına dayalı saldırıları ile birlikte gündelik hayatı muhafazakarlaştırması temelindeki baskılarını arttırarak sürdürüyor. Referandum ile birlikte darbecilerle hesaplaşacağım diyen hükümet darbe dönemindeki yöntemlerle baskıcı bir rejim inşa ediyor‘‘ diye konuştu. Eylem, yapılan açıklamaların arından olaysız bir şekilde son buldu.

Kaynak: İHA