CHP'de Fikri Sağlar Gerginliği

CHP Parti Meclisi toplantısına "Fikri Sağlar" tartışması damgasını vurdu. 2001 yılında CHP'den ihraç edilen Fikri Sağlar'ın partiye dönüş talebi bazı Parti Meclisi üyelerini karşı karşıya getirdi.

CHP'de Fikri Sağlar Gerginliği
CHP Parti Meclisi toplantısına "Sağlar" tartışması damgasını vurdu. 2001 yılında CHP'den ihraç edilen Fikri Sağlar'ın partiye dönüş talebi bazı Parti Meclisi üyelerini karşı karşıya getirdi.

7 saat süren CHP Parti Meclisi'nde çeşitli nedenlerle partiden ayrılan ve geri dönüş için başvuru yapanların yeniden üyeliği için oylama yapıldı.

Eski Bakan Sağlar Yeniden Üye Olmak İstedi

Yeniden üye olmak için başvuranlar arasında eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar da vardı.Sıra Sağlar'ın adının oylanmasına gelince, bazı PM üyeleri söz istedi.Kimi "geçmişte parti için çok emek vermiş bir isimdir. Partiye dönmeli" dedi; kimiyse "geçmişte partimize küfür etti, eleştirdi" diyerek dönmesini istemedi.
Ama tartışma söz almayanlar arasında yaşandı.

Tanrıkulu ile Değer Arasında Gerginlik


Edinilen bilgilere göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, oturduğu sıradan "Sağlar dönmemeli" deyince, "Sağlar dönsün" isteyen Mesut Değer tepki gösterdi.Değer, ön sırasında oturan Tanrıkulu'na, "senin aday olacağın Mersin'den aday olur diye mi korkup dönmemeli diyorsun" şeklinde karşılık verdi.CHP kulislerinde Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ın parti üyesi yapılıp, Fikri Sağlar'a kapıların açılmamasının bazı PM üyelerini rahatsız ettiği de konuşuluyor.
 
41 Başvurudan 4 Tanesine Ret

CHP’de geri dönüş başvurusu yapan 41 kişiden Fikri Sağlar, Gürbüz Çapan, Bülent Korucu ve Deniz Kurtoğlu’na ret cevabı verildi.