Canik‘te Çanakkale Zaferi Coşkusu

Canik Kocatepe İlköğretim Okulu öğrencileri 18 Mart Çanakkale Zaferi‘nin 96. yıldönümünü Canik Kültür Merkezi‘nde düzenledikleri "Çanakkale Ruhu" adlı program ile kutladı.

Çanakkale zaferi ile ilgili şiir ve tiyatro oyununun sergilendiği programa Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programın sonunda öğretmen ve öğrencileri kutlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Türk milletinin varoluşunun yegane savaşı olan Çanakkale Zaferi, vatan sevgisinin, milli birlik ve beraberlik duygularının en uç noktaya çıktığı bir savaştır. Çanakkale ruhunu iyi anlamalı ve o ruhu gelecek kuşaklara doğru aktarmalıyız. Bütün renklerin tek renk, bütün dillerin tek dil olduğu bu destansı savaşı yavrularımıza ve gençlerimize iyi aşılamamız gerekiyor" dedi.

Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan ise, "Tarihte çok acılar çekmiş Türk milletinin yüzünü güldürmek o ruhu yaşatmak geleceğimiz olan yavrularımızın elinde. Çanakkale Zaferi‘ndeki aynı ruh ile ülkemizi kalkındırmak için çalışmalıyız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA