Çanakkale Şehitleri Korkuteli‘nde Anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi‘nin 96 yıldönümü dolayısıyla Korkuteli‘de düzenlenen törenle anıldı.

Cumhuriyet Meydanında anma törenine, Kaymakam Erkan Karahan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erkan Özçelik, Belediye Başkanıvekili Ali Kocabörek, gaziler, şehit yakınları ve ilçe halkı katıldı. Törende anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan

yapıldı. İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erkan Özçelik, “19 Şubat 1915‘te başlayan ve 27 gün süren Çanakkale muharebeleri 25 Nisan 1915‘ten itibaren Gelibolu yarımadasında 260 gün süren kara harekâtına dönüşerek toplam 287 gün devam etmiştir. Yaklaşık 800 bin insanın katıldığı 500 bin insanında kanının döküldüğü bu muharebeler dünya tarihine Türkün vatanını koruma azmi ve iradesinin bir sembolü olarak geçmiştir. Çanakkale zaferi, bu tarihten sonra bağımsızlık mücadelesi veren tüm ülkelerin bağımsızlık güneşi olmuştur. Bugün Türk adının dünyada duyulduğu andan itibaren şanlı bayrağımızı yeryüzünde pek çok noktasına taşıyanların, dealleri uğruna bedenlerini bu kutsal topraklara koydukları gündür. Davul, zurna ile gönderdiği oğlunu tertemiz alnını öperek son yolculuğuna uğurlayan aziz şehit anaları, babaları, eşleri ve çocuklarının gurur günüdür. Bugün; Barutun kanla, kanın canla buluştuğu, canın, vatan millet ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür. Bugün Çanakkale‘nin geçilemeyeceğini, Türk milletinin esir edilemeyeceğini, Türk vatanının parçalanamayacağını Tüm dünyaya haykırıldığı gündür” dedi.

Zaferleri ve mazisi insanlık tarihiyle başlayan kahraman Türk ordusunun birer mensubu olarak, aynı ülküleri, aynı ruhu yaşatmanın kendileri için kutsal bir borç olduğunu kaydeden Jandarma Yüzbaşı Erkan Özçelik, “Şehitliklerimiz milli birlik ve beraberliğimizin anıtlaştığı yerler olarak ziyaret edilmeli ve hatıraları sonsuza kadar yaşatılmalı” diye konuştu.

Konuşmanın ardından, Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığında görevli J. Er Şahin Karakoç, “Komando olmak onurumdur” adlı şiiri okudu.

Kaynak: İHA