Belediyeler Turizm Sezonu Öncesi Yol Ve Çevre Düzenlemelerini Yapıyor

Turizm sezonu öncesi belediyeler çevre ve yol düzenlemelerini yeniliyor. Alanya, Oba, Tosmur ve Mahmutlar Belediyeleri turizm sezonu öncesi sahil yollarını ve çevre düzenlemelerine başladı.

Turizm sezonu öncesi belediyeler çevre ve yol düzenlemelerini yeniliyor. Alanya, Oba, Tosmur ve Mahmutlar Belediyeleri turizm sezonu öncesi sahil yollarını ve çevre düzenlemelerine başladı.

Alanya Belediyesi özellikle bahçe ve yol refüjlerine lale çiçeklerini dikerek renk katıyor. Alanya Belediyesi, Hicret Sokak, Hacet mahallesi balonlu park yanı ve Cikcilli kavşağı ile Eğri köprü arasında bulunan Sarıkadoğlu Caddesi‘nde kaldırım çalışması başlattı. Daha önce altyapı çalışmaları tamamlanan bu caddelerde yol düzenleme ve kaldırım çalışması başlatıldığını belirten Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, ihale edilen çalışmaların teknik ekibin kontrolünde aralıksız sürdürüldüğünü kaydetti. Tüm kaldırım çalışmalarında olduğu gibi buralarda da engelli rampası ve görme engelliler için oluklu parke kullanıldığını vurgulayan Sipahioğlu, çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi. Başkan Sipahioğlu, "Ülkemiz de istikrar olunca gelen turistlerinde memnuniyetini arttırdı. Artık sezonlar Temmuz veya Haziran değil, bu sene olduğu gibi Mart ayında ciddi bir hareketlenme var. Bu nedenle yerel yönetimler olarak ta ‘İki ayağımız bir pabuca girdi’ diyebileceğimiz biraz daha erkene alınan çalışmalarımız var. Şehrin şuanda bir çok yerinde çok önemli alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız var. Bizim için gelen konuklarımız elbette çok önemli ve değerliler. Kültürümüz öğrenerek ayrılmaları bizim için çok önemli. Bir taraftan da şehirde yaşayan insanlarımızın yaşamdan zevk almaları ve mutlu olmaları da önemli. Çünkü onlarda dıştan gelen insanlara daha olumlu ve güzel hizmet edeceğini düşünüyoruz." dedi.

UNESCO listesine aday olan Alanya Kalesi’nde çok ciddi çalışmalar olduğunu ifade eden Başkan Sipahioğlu, gelecek nesile ve turiste bunları anlatabilmek için ayağa kaldırmaya ve ulaşmaya ve hizmete sunmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Mayıs ayında bu tarihi doku çalışmaları tamamlamış olacaklarını kaydeden Sipahioğlu, tarihi evler, mescitler ve kiliseleri elbirliği ile ayağa kaldırmaya çalıştıklarını söyledi. Gelen turistlerin otel dışında gezince mutlu olmalarını sağladıklarını ifade eden Sipahioğlu, “Turistin sadece oteldeki mutluluğu devamlılığı olan bir turizmi geliştirmez. Gelen turistlerin zevk alabileceği park ve mekanlar yapıyoruz. Yine şehrimizin her bölgesinde engelli insanlar için bulunan bütün engelleri kaldırıyoruz. Turistler parklarda, yürüyüş yollarında, çarşılarda, işyerlerinde, restoranlarda ve otellerde insanlarımızın rahatlıkla denize ulaşabileceği alt yapı ve üst yapıları yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

"OBA BELEDİYESİ SAHİL PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYOR"

Oba Belediyesi sahil projesini hayata geçiriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen proje yaklaşık 1,5 milyon liraya mal olacak. Projenin en geç Mayıs ayı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Yolun üst kısmındaki düzenlemeyi belediye imkanlarıyla gerçekleştirdiklerini ifade eden Oba Belediye Başkanı Emin Hatipoğlu, dünya standartlarına uygun olarak planlanan sahil düzenlemesi projesinde, gezinti yolları, bisiklet yolları, havuzlar oturma grupları ve engelliler için gidiş yolları da yer alacağını söyledi.

MAHMUTLAR BELEDİYESİ D-400 SAHİL YOLU DÜZENLEMESİ İLE İLGİLİ İHALEYİ YAPACAK

Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik ise D-400 sahil yolunun düzenlemesi ile ilgili ihaleyi yapacaklarını söyledi. D-400 sahil yolunun orta refüj, ışıklandırma ve ağaçlandırma çalışmaları Mahmutlar Belediyesi tarafından geçen yıl bitirildiğini hatırlatan Başkan Çelik, "2011 yılının ilk günlerinden başladığımız çalışmalarımızın neticesinde sahil yolunun, ‘D-400 karayolu altyapı, yol ve kaldırım yapım işi’ adı altında 5 Nisan’da ihalesi yapılacak. Yapılacak çalışmaların ardından 4.5 kilometrelik örnek bir sahil yoluna sahip olacağız." diye konuştu.

Projede halkın yararlanacağı, yedi noktada havuzlu dinlenme alanı, beş noktada spor yapabileceği spor ve fitnes aletleri mevcut olacağını açıklayan Başkan Çelik, sahil yolunun kuzey ve güney kaldırımlarını da yapacaklarını söyledi. Görme engelli vatandaşların da kullanabilecekleri kabartmalı yürüyüş bandı bulunacağını belirten Çelik, “Tekerlek sandalyeli engelli vatandaşlarımızın plaja rahatça inebilecekleri rampa yollar eklenecektir. Peyzaj çalışmaları ve kaldırım aydınlatma sistemi ile birlikte sahil yoluna hareketli olacak.” diye sözlerine son verdi.

İngiliz vatandaşı Aylin Bora’da belediye önünde bulunan lalelerin önünde bol bol fotoğraf çekti. Alanya ve laleleri çok beğendiğini ifade eden Bora, bu mekanları yapanlara teşekkür ettiğini dile getirdi.

Emine Mine Sürer’de fotoğraf çocuklarının fotoğraflarını çekerek, mekanları çok beğendiğini söyledi. Alanya’nın doğası ve denizinin yanında yapılan mekanların da göz kamaştırdığını ifade eden Sürer, lalalerin şehre ayrı bir renk kattığını söyledi.