Bafra‘da Şehitler Dualarla Anıldı

Samsun‘un Bafra ilçesinde Çanakkale Zaferi‘nin 96. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü törenle kutlandı.

Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin 96. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen program çerçevesinde Bafra Asri Mezarlıktaki Garnizon Şehitliği’nde bulunan şehitler kabirleri başında dualarla anıldı. Garnizon Şehitliği büstüne çelenk sunma töreni ile Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin 96. yıldönümü kutlaması

başladı.

Bafra Garnizon Komutanı Per. Yarbay İbrahim Dağtekin, "Bugün Özgürlük ve vatanın bağımsızlığı uğruna canlarım seve seve feda ederek şahadet mertebesine ulaşmanın mutluluğu içinde yatan şehitlerimizi anmak, Türk milletinin ölümsüzlüğünü bir kez daha Dünyaya haykırmak ve onların

ebedileşen adlan önünde saygıyla eğilmek üzere toplanmış bulunuyoruz" dedi.

Şehit Piyade Onbaşı Hasan Gülal‘ın kızı Yeşim Gülal ile Şehit Özel Hareket Polis Memuru Recep Tokur‘un kızı Hilal Tokur Şehitler ile ilgili şiirler okudu.

Şiirlerin ardından Bafra ilçe Kaymakamı Ayhan Boyacı, Şehitlik Şeref Defteri’ne günün önemine dair yazı yazdı. Kaymakam Boyacı konuşmasında; "Büyük Atam, aziz şehitlerimiz Çanakkale Zaferi’nin 96. yıldönümü aynı zamanda şehitlerimizi anma günü Çanakkale geçilmez destanını yazarak aynı zamanda Ülkemizi kurtararak yaptığınız fedakârlık dökülen kanlarınız sayesinde bugünlere ulaştık. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti olduk ve sizleri her zaman olduğu gibi bugünde destekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza kadar yaşayacak yaşatılacaktır. Ne mutlu türküm diyene" dedi.

BELEDİYE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE ÖZEL PROGRAM

Garnizon Şehitliği’ndeki törenin ardından Bafra Belediyesi Kışlık Kültür Merkezi’ndeki program başladı. Bafra Hasan Çakın Kız Meslek Lisesi’nin hazırlamış olduğu, “Çanakkale Şehitlerini Anma Programı” saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Bafra Hasan Çakın Kız Meslek Lisesi tarih öğretmeni Seçim Palabıyık, “Çanakkale Şehitleri‘‘ ile ilgili bir konuşma yaptı. Palabıyık konuşmasının sonlarında, “Çanakkale‘de İstiklal Savaşımızın beş katı şehit verdik. Savaşın sonlarına doğru ülkemizde askere alınma işleri yaşa göre değil, ağırlığa gör yapılıyordu. 45 kilo gelenler askere alınıyordu. Kader savaşımızda yedi düvele Çanakkale‘nin geçilemeyeceğini gösterdik” dedikten sonra konuşmasını ağlayarak bitirdi.

Öğrenciler Çanakkale Zaferi’ni konu alan şiirler okudu, sinevizyon gösterisi sunuldu. Öğrenciler tarafından oratoryo sahnelendi. Okul halk müziği korosu, “Çanakkale Kahramanlık” türkülerini

seslendirdiler. Bafra Umut Derneği’nin hazırlamış olduğu “Çanakkale Geçilmez” adlı tiyatro oyunu izleyenlerden büyük alkış aldı.

Kaynak: İHA