Ak Parti’De Temayül Günü

AK Parti’nin milletvekili aday belirleme süreci bugün başlıyor. 81 ilde bugün yapılacak olan temayül yoklamaları ile başlayacak olan aday belirleme sureci 11 Nisan’da sona erecek. 11 Nisan’da kesin aday listeleri tamamlanacak.

MÜKERRER OY ÖNLEMİ

Muğla’da bugün Kapalı Spor Salonu’nda saat 10.00-16.00 arasında yapılacak. Muğla Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak olan temayül yoklamasında, mükerrer veya sahte oy kullanımını engellemek amacıyla partinin veri tabanında kayıtlı üye listesinden isimler kontrol edilecek ve nüfus cüzdanının ibraz edilmesi zorunlu tutulacak. 14 ayrı sandığın kurulacağı spor salonunda oy kullanımı partinin her organı için ayrı sandıkta yapılacak. Her sandıkta 4 sandık görevlisi bulunacak.

3 BİN 250 KİŞİ OY KULLANACAK

Bugün yapılacak olan AK Parti temayül yoklamasında İl Yönetim Kurulu üyeleri, İl Gençlik Kolları, İl Kadın Kolları, İlçe ve belde yönetim kurulu üyeleri, İlçe ve belde Gençlik Kolları ve Kadın kolları üyeleri, İl Disiplin Kurulu üyeleri, İl Demokrasi ve Hakem Kurulu üyeleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İlçe ve Belde Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, köy ve mahalle temsilcileri olmak üzere yaklaşık 3 bin 250 kişi oy kullanacak.

KOMİSYON BAŞKANI AFYON MİLLETVEKİLİ SAİT AÇBA

AK Parti’nin Muğla’daki milletvekili aday belirleme temayül yoklaması, Genel Merkezden üç kişilik komisyon gözetiminde yapılacak. Komisyona Afyon Milletvekili Sait Açba Başkanlık ederken, yine genel merkezden Kadın ve Gençlik Kollarından iki komisyon üyesi daha katılacak.

HEDEF MUĞLA’DA BİRİNCİ PARTİ OLMAK

AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, Muğla’da ilt defa 32 aday adayı ile temayül yoklamasına gittiklerini açıkladı. İl Başkanı Öztürk, “Muğla’da son bir ay içinde partimizin aday adayları çok iyi bir ivme yakaladı. Bir aydır aday adaylarımız teşkilatlarımız yan yana geldi. Bugün yapılacak olan temayül yoklaması ile aday belirleme sürecinin ilk ayağını gerçekleştireceğiz. Bizim için aday adaylarımızın hepsi de birbirinden değerli. Muğla’daki temayül yoklamasının ardından bu dönem temayülde hangi aday adayı ne kadar oy aldığını açıklayacağız. Temayül yoklamasının ardından aday adayları önce Genel Başkan Yardımcılarından oluşan bir komisyon tarafından mülakata alınacak. Daha sonra partimizin MYK üyeleri arasında bu aday adaylarının son durumu netleşecek. 11 Nisan’da da 6 milletvekili adayımızın isimleri kesinleşecek. Bizim hedefimiz Muğla’da AK Parti’yi birinci parti yapma. Tüm il, ilçe ve belde teşkilatlarımız büyük bir özveri içinde çalışıyor” dedi.

TEYAMÜL YOKLAMASINA GİRECEK ADAY ADAYLARI

Ahmet Kestepli, Ali Boğa, Alper Kabasakal, Av. Gültekin Akça, Bekir Doğan Demir, Bilal Demir, Dr. Yeşim Soykan Avcı, Hayati Nizamoğlu, İlyas Yolcu, İsmail Baykal, Kemal Kaytan, Dr. Mehmet Nil Hıdır, Mehmet Yavuz Demir, Mestan Yayman, Muhsin Eryılmaz, Mustafa Er, Mustafa Gökay, O. Seyfi Terzibaşıoğlu, Osman Demirel, Rasih Deveci, Ümran Akdokur, Yelda Erol Gökcan, Yüksel Özden, Zübeyde Fellahoğlu, Tülin suna Şahin, Metin Öztürk, Faruk Coşkun, Mehmet Tüfekçi, Zafer Yıldırım, İbrahim Kocabıyık ve Ayhan Çintumur.

2 ÖZÜRLÜ VE 5 BAYAN ADAY ADAYI VAR

Aday adayları içinde, Rasih Deveci ve Ayhan Çintumur özürlü kontenjanından aday adayı olurken, Yelda Erol Gökcan, Zübeyde Fellahoğlu, Ümran Akdokur, Tülin Suna Şahin ve Dr. Yeşim Sokan Avcı da bayan aday adayı olarak temayül yoklamasına katılacak.

Kaynak: İHA