18 Mart Şehitlerini Anma Ve Çanakkale Zaferinin 96. Yıl Dönümü Etkinlikleri

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 96. yıldönümü Adıyaman‘da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlük konferans salonunda gerçekleştirilen programa Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, kurum müdürleri, askeri erkan, şehit yakınları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Adıyaman Lisesi öğrencileri ‘Bağışla Bizi Çanakkale‘ adlı gösteriyi sahneledi. Çanakkale ruhunu yansıtan duygu yüklü gösterilerde, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, şehit aileleri ve diğer katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Adıyaman Lisesi Tarih Öğretmeni Latif Bozkurt yaparak, "Şehitlerimizin kanından bayrak yaptıkları Çanakkale Zaferi bize tarih bilinci, vatan sevgisi, bağımsızlık ve özgürlük ruhunu aşılması bakımından tarihimizin en önemli olaylarından biridir. Çanakkale Savaşları modern savaş tarihinde kara ve deniz savaşlarının başlangıcı ve ilk örneğidir. Bu savaşların en önemli günü ise 18 Mart 1915 günü yani boğazların düşman gemilerine mezar olduğu gündür" dedi.

Türk Savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi‘nin 96. yıldönümünü kutlamanın büyük sevincini yaşadıklarını belirten Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Adıyaman Şube Başkanı Süleyman Bayır ise, üzerinde huzurla yaşadığımız kutsal vatan toprakları için canlarını feda eden şehitlerimizi şehitler gününü idrak etmenin onurunu yaşadıklarını söyledi.

Adıyaman Üniversitesindeki program sonrası Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ve beraberindeki heyet Adıyaman Belediye mezarlığındaki şehitliği ziyaret ederek, mezarlara çiçek bırakıp, dua ettiler.

Vali Ramazan Sodan daha sonra Şehit ve Gazi Ailelerine askeri gazinoda bir yemek verdi. Yemekte şehit aileleri ve gazilere seslenen Vali Ramazan Sodan, şehitliğin mertebelerin en yücesi olduğunu belirterek, "Vatan toprakları uğrunda ettikleri yemine sadık kalarak, güzel bir amaç ve güzel bir gaye için canlarını hiç çekinmeden seve seve feda eden bütün şehitlerimize Allah‘tan rahmet diliyorum" dedi.

Daha sonra protokol üyeleri şehit ailelerini ziyaret ettiler. Ziyarette ayrıca, Albay Ali Osman Salık, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel‘in şehit ailelerine yazmış olduğu özel mektubu takdim etti.

Kaynak: İHA