18 Mart Çanakkale Zaferi

Kardelen Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Menekşe 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi‘nin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kardelen Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Menekşe, mesajında Çanakkale Zaferi‘nin genç nesillere iyi anlatılması gerektiğini ve bunun şehitlerimize karşı bir borç olduğunu ifade etti. Menekşe, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, başı dik onurlu bir ecdadın torunları olarak Çanakkale Zaferi ve Şehitler Gününü yeniden idrak etmenin onurunu yaşadıklarını belirtti.

Türk milletinin kalbine hançer saplamayı kafasına koymuş dönemin düşmanlarının bundan 96 yıl önce 18 Mart 1915‘de Çanakkale Boğazından geçmeye çalıştıklarını ifade eden Menekşe, mesajında şunları kaydetti:

"Bu düşmanlar sayısal olarak ve silah gücü bakımından kendilerine göre oldukça geride olan milletimizi kolay bir şekilde yok edebileceklerini düşünmüşlerdir. Ancak bu şer odakları, karşılarında hiç ummadıkları, çelik gibi bir irade ile karşılaşmışlardır. Milletimiz o gün, orada gösterdiği insanüstü mücadele ile sadece Türk tarihini değil dünya tarihini de değiştirmişlerdir. Tüm dünyaya kutsal sayılan değerler nasıl korunur öğretmişlerdir. Bu mücadele içinde vatanımızı zapt etmeye gelenlerin yaralarını dahi sararak aynı zamanda bir insanlık dersi vermişlerdir. Dolayısıyla Çanakkale Zaferi‘nin özellikle genç nesillere çok iyi anlatılması gerekmektedir. Bu bizim şehitlerimize borcumuzdur. Tarihin bilinmesi de ayrıca geleceğimizin teminatıdır. Çok iyi bilinmelidir ki kanla sulanan bu topraklar, geçmişte nasıl kutsal bilindiyse bundan sonra da kutsal bilinecektir."

Kaynak: İHA