Şekerbank‘a Effıe‘den İki Ödül

Şekerbank, "Üretenin Yanındayız" ve "EKOkredi" reklam kampanyaları ile Effie altın ve gümüş ödüllerinin sahibi oldu.

Concept Reklam Ajansı imzası taşıyan Şekerbank‘ın "Üretenin Yanındayız" ve "EKOkredi" reklam kampanyaları, Effie Türkiye Reklam Etkinliği Yarışması‘ndan Banka-Sigorta ve Finansal Hizmetler kategorisinde iki ödül birden aldı. Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği‘nin, Effie Worldwide Inc. işbirliği ile düzenlediği Effie Türkiye Reklam Etkinliği Yarışması‘nda Şekerbank‘ın ‘sessiz‘ reklam filmi ile öne çıkan "Üretenin Yanındayız" reklam kampanyası altın ödülüne değer görüldü. Enerji tasarrufu

yatırımlarını destekleyen EKOkredi reklam kampanyası ise gümüş ödülün sahibi oldu.

İş sonuçlarını somut bir şekilde kanıtlayan kampanyaların ödüllendirildiği Effie‘de, Şekerbank‘ın söz konusu kampanyalar ile sergilediği performans etkili oldu. Effie‘den altın ödül alan Concept Reklam Ajansı imzasını taşıyan ve yönetmenliğini Levent Semerci‘nin yaptığı "Üretenin Yanındayız" isimli sessiz reklam filminin iletişim stratejisinde, Şekerbank‘ın "küçük işletmelerin finansmanında lider banka olma" vizyonu temel alındı. Kampanyada, ülkenin üreten ellerine "Sen susarsan Türkiye susar, üretim

durur. Biz, sen susma diye varız" mesajı verildi. Kampanyanın söylemi "Üretenin yanındayız" oldu. "Üretenin Yanındayız" reklam filmlerinin çekiminde 16 bin kilometre yol kat edildi ve 150‘ye yakın küçük işletme kendi çalışma ortamlarında görüntülendi.

Şekerbank, kampanyasını"Tasarrufa uzat elini Türkiye" sloganı ile başlattığı ve gümüş Effie aldığı Enerjiyi ve Emeği koruyan EKOkredi ürünü ile bugüne kadar 15 bini aşkın kişiyi enerji verimliliği yatırımlarıyla tanıştırdı. Banka, söz konusu reklam kampanyasında, Türkiye‘nin enerji kaynakları ile aile ve işletme bütçelerinin koruma konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemişti.

Şekerbank, "Üretenin Yanındayız" reklam kampanyası ile ayrıca, 2010 Kristal Elma yarışmasında, televizyon dalında "Kristal Elma Büyük Ödülü"ne değer görülmüş ve dört ödül birden almıştı. Söz konusu reklam filmi, Midas Ödülleri‘nde ve Uluslararası Cannes Reklam Festivali‘nde de finalist olmuştu. EKOkredi reklam kampanyası ise Active Academy 7. Uluslararası Finans Zirvesi kapsamında "2009 Bireysel Bankacılık" ödülüne layık görülmüştü.

26 farklı kategoriden oluşan Effie ödüllerinde, 127 kampanya finale kalmıştı. Effie Türkiye Reklam Etkinliği Yarışması‘nda kazanan reklam kampanyaları, Conrad Otel‘de yapılan tören ile sahiplerini buldu.

Kaynak: İHA