Mutlu: Uçmak Hakkında Deliller Yeterli

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İbrahim Tatlıses‘in vurulması olayını gerçekleştiren ve yardımcı olanlarla ilgili 14 kişinin gözaltına alındığını, olayın bir numaralı zanlısı olarak adı geçen Abdullah Uçmak‘a ilişkin olarak,  ‘‘Olayla doğrudan bağlantısının olduğu yönünde elimizdeki deliller fevkalade yeterlidir.

Mutlu, uğradığı silahlı saldırıda ağır şekilde yaralanan İbrahim Tatlıses‘i tedavi gördüğü Maslak‘taki Acıbadem Hastanesinde ziyaret etti.

Hastane çıkışında açıklama yapan Mutlu, İbrahim Tatlıses‘i odasında ziyaret ettiğini ve sağlığıyla ilgili olarak Başhekim Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu‘ndan bilgi aldığını söyledi.

Olayın aydınlatılması ve faillerin belirlenmesi noktasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü‘nün çok özel ve titiz bir çalışma yürüttüğünü anlatan Vali Mutlu, şunları kaydetti:

‘‘Bu olayın aydınlatılması suretiyle başta ailesi olmak üzere sevenlerinin ve milletimizin gönlünün ferahlaması, faillerinin de adalete teslim edilebilmesi için hassas bir çalışma sürdürdüler. Bütün bu çalışmalar sonucunda olayı gerçekleştiren ve yardımcı olanlarla ilgili 14 kişi gözaltına alındı. Bunlarla ilgili incelemeler de halihazırda sürdürülüyor. Şu anda şahısların ifadeleri ve sorgulama süreçleri devam ettiği için olayın mahiyeti, aydınlatılması noktasında bütün soruşturmayı tamamladıktan sonra bir kez daha sizlere açıklama yapacağım.‘‘

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Mutlu, İbrahim Tatlıses‘in ifadesine başvurulmasının, doktorların izin verdiği süre içinde değerlendirileceğini söyledi.

Olayın mağduru olması nedeniyle mutlaka Tatlıses‘in bilgisine müracaat edileceğini ifade eden Mutlu, bu aşamada böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirtti.

İbrahim Tatlıses‘in vurulması olayının bir numaralı zanlısı olarak adı geçen Abdullah Uçmak ile ilgili olarak Mutlu, ‘‘Olayla doğrudan bağlantısının olduğu yönünde elimizdeki deliller fevkalade yeterlidir. Bu aşamada bu kadarını net olarak söyleyebilirim‘‘ dedi.

Mutlu, ‘‘Çete bağlantısı var mı?‘‘ şeklindeki soruya, ‘‘İncelemelerimizi sürdürüyoruz. Bunu ilk açıklamalarımızda da özellikle ifade ettim. Biz olayın mahiyetinin bütün detaylarıyla net bir şekilde aydınlatabilmesi ve sebeplerin bulunabilmesi noktasında titiz bir çalışmayı sürdüremeye devam ediyoruz. Bu nedenle soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında her husus, bütün detaylar değerlendirme aşamasındadır. Bu nedenle şu aşamada sizleri bu konuda net bir şey söylememiz söz konusu değil‘‘ diye cevap verdi. 

Bir gazetecinin ‘‘Gözaltı sayısı arttı mı?‘‘ sorusuna Hüseyin Avni Mutlu, ‘‘Gözaltı sayısı şu anda 14. Elbette ki sorgulamalarla ilgili ihtiyaç hissederse Emniyet Müdürlüğümüz ilave gözaltılara adli makamlarımızla iş birliği içerisinde devam edebilir. Gözaltındaki kişi sayısına aracın içerisinde olan kişiler de dahil. Detaylar üzerinde Emniyetimiz çalışmalarını sürdürüyor‘‘ dedi.

-"BİZE EL SALLADI"

Kaynak: AA