Kayseri‘de Sahte Aile Hekimi Korkusu

Kayseri‘de, kendilerini aile hekimi olarak tanıtan iki kişinin ev ev dolaşması ve ortadan kaybolması vatandaşları tedirgin etti. Konu hakkında açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, “Vatandaşlarımız aile hekimleri ile mutlaka tanışsın ve kim olduğunu öğrensin” dedi.

Kayseri‘nin Kocasinan ilçesinde bir eve gelerek kendilerini aile hekimi olarak tanıtan ve TC kimlik bilgilerini toplamaya çalışan 2 kişi, durumun polise bildirilmesi sonrasında ortadan kayboldu.

Kayseri‘de aile hekimlerinin evleri dolaşması gibi bir durumun olmadığını duyuran İl Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, “Değişik illerde yaşanan sıkıntıların ilimizde de yaşanmaması için vatandaşlarımız aile hekimleri ile tanışmalı” dedi.

Vatandaşların, aile hekimleri ile tanışmak için hasta olmayı veya reçete yazdırmayı beklememeleri gerektiğini söyleyen Dr. Çetinkara, “Vatandaşlarımız, aile hekimlerini ziyaret etsinler. Aile hekimlerinin kim olduğunu iyi öğrensinler. Vatandaşlarımız, kötü bir olayın yaşanmaması için aile hekimlerini mutlaka tanımalıdır” diye konuştu.

Kaynak: İHA