Genç Mucitler Projeleriyle Beğeni Topladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mesleki ve teknik okullar arasında ülke çapında gerçekleştirilen ve bu yıl 6. düzenlenen Proje Tabanlı Beceri Yarışmasının Bursa Bölge Finali tamamlandı. Yarışmanın gerçekleştirildiği 5 kategoride ilk üçe giren proje sahipleri belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mesleki ve teknik okullar arasında ülke çapında gerçekleştirilen ve bu yıl 6. düzenlenen Proje Tabanlı Beceri Yarışmasının Bursa Bölge Finali tamamlandı. Yarışmanın gerçekleştirildiği 5 kategoride ilk üçe giren proje sahipleri belli oldu.

Tophane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi‘nde gerçekleştirilen yarışmaya toplam 35 proje katıldı. İstanbul Anadolu Yakası, Bilecik, Balıkesir, Eskişehir, Çanakkale, Düzce ve Yalova’dan gelen ve kendi illerinin birincisi olan projelerin yarıştığı bölge finalleri yoğun bir çekişmeye sahne oldu.

Törene katılan Vali Yardımcısı Ziya Güler, artan iletişim imkanlarıyla dünyanın küçülen bir köy haline geldiğini belirterek, milletlerin teknoloji çağında bilgiyi en etkin şekilde kullanarak varlıklarını devam ettirebileceklerini söyledi. Bu anlamda öğrencilere güvendiklerini belirten Güler, "Çünkü atalarımızın bize emanet ettikleri bu güzel yurdu sizler yöneteceksiniz.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da, dünyada çok hızlı bir gelişim yaşandığını dile getirirken, "Milli Eğitim Bakanlığı da özellikle son yıllarda proje tabanlı beceri yarışmaları düzenleyerek çocuklarımızın ufkunu açmakta. Öğrenciler ise fırsat tanındığında çok büyük başarılara imza atacaklarını göstermekteler. Projeleri takip ediyorum ve hepsinin mükemmel olduğunu söyleyebilirim." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 6. Proje Tabanlı Beceri Yarışması Bursa Bölge Finalinde dereceye giren proje ekiplerine ödülleri verildi.

Dereceye giren ekipler ve projeleri şöyle sıralandı:

Bilgi ve İletişim Hizmetleri Alanında: Yalova Aksa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi “Sınav Ol” isimli projeyle 1., Balıkesir Bandırma Ticaret Meslek Lisesi “Bakkal Yolu” isimli projeyle 2., İstanbul Ataşehir Dr. Nurettin Erk – Perihan Erk Tek. ve End. Mes. Lisesi “İnobis” isimli projeyle 3. oldu.

Sağlık Hizmetleri Alanında: Çanakkale Biga Anad. Sağlık Mes. Lisesi “Birlikte Yürüyelim” isimli projeyle 1., Bilecik Bozüyük 70. Yıl Anad. Sağlık Mes. Lisesi “S.O.S Sedye” isimli projeyle 2., Balıkesir Merkez Atatürk Anad. Sağlık Mes. Lisesi ise “Çek Beni Red-Kit” isimli projeyle 3. oldu.

Tasarım ve Uygulama Hizmetleri Alanında: Çanakkale Nedime Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi “Eğleniyorum-Öğreniyorum” isimli projeyle 1., İstanbul Maltepe Mediha Engizer Kız Tekn. ve Mes. Lisesi “Dokun Sürprizi Keşfet” isimli projeyle 2., ve Eskişehir Gazi Yakup Satar Kız Tekn. ve Mes. Lisesi de “Keloğlanla Sağlıklı Gülüşler” isimli projeyle 3. oldu.

Turizm Hizmetleri Alanında: Düzce Akçakoca Otelcilik ve Turizm Mes. Lisesi “Fındık Sofrası” isimli projeyle 1., Balıkesir Edremit Yılmaz Akpınar Kız Tekn. ve Mes. Lisesi “Geleceğimiz İçin Elele Verdik” isimli projeyle 2., ve Çanakkale Otelcilik ve Turizm Mes. Lisesi “Gizli Bahçe” isimli projeyle 3. oldu.

Üretim ve Teknoloji Hizmetleri Alanında: Eskişehir Odunpazarı Türk Telekom Tek. ve End. Mes. Lisesi “Digital Sınav” projeyle 1., Yalova Merkez Tek. ve End. Mes. Lisesi “Deve Cüce” isimli projeyle 2., Düzce Merkez End. Mes. Lisesi “Emniyetli Soğutma Sistemi” isimli projeyle 3. oldu.

Bursa’nın İzmir’deki Bölge Yarışmalarında yarıştığı Proje tabanlı Beceri Yarışmasının Ankara ki finalleri 04-08 Nisan 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek.