Ertan: Bir Millete Tefrika Girmedikçe Düşman Giremez

Mersin‘in Bozyazı ilçesinde müftülük tarafından ‘Çanakkale Ruhu ve İstiklâl Marşı‘ konulu konferans düzenlendi.

Mersin‘in Bozyazı ilçesinde müftülük tarafından ‘Çanakkale Ruhu ve İstiklâl Marşı‘ konulu konferans düzenlendi.

Bozyazı Merkez Camii salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Sakarya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emin Ertan katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşının okunmasıyla başlayan programda Bozyazı Camii İmam Hatiplerinden Veli Divar Kur‘an-ı Kerim okudu. Bozyazı Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu da konferansa konuşmacı olarak katılan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Mehmet Emin Ertan‘a ve dinleyicilere teşekkür etti.

Bozyazı Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu ve Merkez Camii İmam Hatipi İhsan Topcu‘nun birlikte seslendirdiği Çanakkale Şehitlerine Şiiri, Bozyazı Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu‘nun oğlu Bedir Kağan Kadıoğlu‘nun (9) seslendirdiği Sakarya Türküsü ve Bozyazı Camii İmam Hatiplerinin okuduğu İstiklâl Marşı katılımcıları coşturdu.

Daha sonra kürsüye çıkan Doç. Dr. Mehmet Emin Ertan Çanakkale Savaşı ve Mehmet Akif Ersoy hakkında kısaca bilgi vererek konuşmasına başladı. Ertan, zor kazanılan, emek harcanarak elde edilenlerin kolay kolay verilemeyeceğini, bu millette zor kazandığı Çanakkaleyi düşmana teslim etmediğini belirtti. Mehmet Akif Ersoy‘un 15 yaşına geldiğinde Fen bilimleri ve dini bilimler alanında son derece donanım kazandığını belirten Ertan, Çanakkale ve İstiklâl ruhu dil ile tecelli etmiştir." dedi. Milletleri yıkan birinci sebebin muhabbet bağlarının kopması olduğunu anlatan Ertan, "Bir millete tefrika girmedikçe o millete düşman giremez." dedi.

Konferansa Kaymakam Mehmet Kâmil Sağlam, Tekmen Belediye Başkanı Mehmet Taş, İlçe Nüfus Müdürü Yusuf Ziya Yurdaarmağan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mehmet Baturay, Bozyazı İlçe Vaizi Ramazan Yılmaz ve bir çok vatandaş katıldı.

Program sonunda Bozyazı Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam Sakarya Türküsünü seslendiren Bedir Kağan Kadıoğlu‘na hediye verdi.