Tatlıses'i vuranlar olaydan sonra Pendik'e kaçtı!

İbrahim Tatlıses'e yönelik yapılan silahlı saldırı ile ilgili ilk görüntüleri yayınlayan TGRT Haber bu kez de suikastte kullanılan aracın GPS görüntülerine ulaştı.

Tatlıses'i vuranlar olaydan sonra Pendik'e kaçtı!
Tatlıses suikasti- gözaltılar ve hastane süreci (Son Detaylar)

İbrahim Tatlıses'in vurulduktan sonraki en çarpıcı görüntüleri ilk kez yayınlayarak büyük bir başarıya imza atan TGRT haber bu kez de ünlü sanatçıya düzenlenen silahlı saldırıda kullanılan kiralık aracın GPS görüntülerini yayınladı.

Sanatçı İbrahim Tatlıses'e silahlı saldırı düzenleyenlerin kullandığı otomobilin GPS sistemi kullandığı ortaya çıktı. Otomobilin izlediği güzergahın belirlenmesi polisi sonuca ulaştıran en önemli ipuçlarından biri oldu. Saldırıda kullanılan kiralık araçtaki GPS sistemi saldırı öncesi ve sonrası izlenen tüm güzergahı ortaya koydu.

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen ünlü Sanatçı İbrahim Tatlıses'e düzenlenen saldırıya ilişkin yayınlanan GPS görüntülerinde en dikkat çekici durum ise aracın suikasti gerçekleştirdikten sonra zanlı olarak gözaltına alınan Abdullah Uçmak'ın yakalandığı yer olan Pendik'te yaklaşık 12 dakika süre boyunca duraklaması...

Aracın saldırı öncesinde Maslak Sanayi kavşağında 5-6 tur attığı görülüyor. Araç İbrahim Tatlıses’e yönelik saldırıyı gerçekleştirdiği sırada hızını 19 km’ye kadar düşürüyor ve suikastın ardından süratini 87 km’ye çıkararak Boğaz Köprüsü’ne doğru ilerliyor.

Boğaz Köprüsü’nü geçen araç hızını daha da artırıyor ve Göztepe Kavşağı’ndan Pendik’e doğru yol alıyor ve burada 12 dakika süren bir bekleme yapıyor. Bu esnada ise saatler 00:18’i gösteriyor. Araç daha sonra Emniyet güçleri tarafından terk edilmiş bir şekilde bulunuyor.

Bu araçta bulunan GPS cihazının özelliği ise 60 saniyede bir o araçta ne olup bitiyorsa uydu aracılığıyla veriler halinde göndermesi.

KORUMALAR KARŞILIK VERMEDİ


Türkiye İbrahim Tatlıses'e saldırı anında hemen köşede duran şişman genç adamı konuşuyor. Kalaşnikof 11 el ateş ederken donup kalan genç adam, olayın şokunu yaşıyor. Saldırı sırasında bir mucize eseri kurşunlara hedef olmayan genç adam İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıyı en yakından gören isim..

Saldırının en yakın görgü tanığı Görkem olay anından neler yaşadığını anlattı.  "Kurşunlara ben de hedef olabilirdim" diyen Engen, Tatlıses'in korumalarının açılan ateşe karşılık vermediğini açıkladı.

İBRAHİM TATLISES HAYRANI


O akşamki İbo Show'a konuk olarak katıldığını belirten Engen, sıkı bir İbrahim Tatlıses fanatiği olduğunu açıkladı. Engen ayrıca, Tatlıses'in tavırlarından dolayı o gün bir terslik olacağını sevdiğini ifade ederek, 'Normalde çok eğlenceli biridir. Konuklarıyla hep şakalaşır. Ancak o akşam morali çok bozuktu' dedi. Engen, şimdi hayranı olduğu Tatlıses'in bir an önce sağlığına kavuşmasını, iyileştiğinde de onu ziyaret etmek istediğini söyledi.