Bartınlı İşadamları Senegal’E Gidiyor

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) üyeleri Senegal’e 5 günlük kültürel ve iş gezisi düzenliyor.

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) üyeleri Senegal’e 5 günlük kültürel ve iş gezisi düzenliyor.

23-27 Şubat tarihlerinde Kuzey Irak’a gezi düzenleyen BAKİAD şimdi de Senegal’e gitmeye hazırlanıyor. 18-22 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Senegal gezisi hakkında açıklamalarda bulunan BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, güvenlik sorunu olmayan, Batı Afrika’nın ulaşım ve ticaret kapısı konumunda olan Senegal’in, tarım, tarım makineleri, gıda, ambalaj ve üretim makineleri, tekstil ve inşaat olmak üzere birçok sektör açısından cazip bir pazar durumunda olduğunu söyledi. Tekstilde ABD’nin kota uygulamadığı, Dubai, Güney Afrika, Avrupa ve ABD’ye günlük seferlerin yapıldığı Senegal’de yatırımcılar için birçok yatırım teşvik ve kolaylıklar olduğunu belirten BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, yeni ufuklar açma, pazar bulma, kültürel ilişkiler kurma amacıyla dış ticaret gezileri, kültürel ve iş gezileri olmak üzere üyelerini, Bartınlı işadamı ve sanayicileri yurt dışına götürdüklerini anlattı. Senegal gezisine katılan BAKİAD Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz ise BAKİAD’ın Bartın’ın dünyaya açılan kapısı olma yolunda faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getirdi.

8 kişilik heyetle katıldıkları 5 günlük Senegal gezisi programının Senegal’in Başkenti Dakar’dan başlayacağını anlatan Aydemir Toksöz, Senegal Büyükelçiliği, Dakar’da bulunan sanayi bölgeleri ve yatırım alanlarını ziyaret, Dakar Limanı ziyareti, Kardeşlik Derneğini ziyaret ve işadamlarıyla görüşmede bulunacaklarını ifade etti. Senegal’de bulunan Türk okullarını da ziyaret edeceklerini ifade eden Toksöz, Türk okullarında görev yapan öğretmen ve idarecilerle buluşarak öğretmen ve öğrencilere Bartın’dan çeşitli hediyeler götüreceklerini söyledi. 8 kişiden oluşan BAKİAD heyeti 18 Mart Cuma 07.30’da İstanbul Atatürk Havalimanı‘ndan Dakar’a hareket edecek, 22 Mart tarihinde ise Türkiye’ye dönecek.

SENEGALLİ ÖĞRENCİLERE İADE-İ ZİYARET

Bartın Özel Gülpembe İlköğretim Okulu tarafından İngilizce Yaz Okulu 2010 programı kapsamında geçen yıl Bartın‘a gelen 18 Senegalli öğrencinin kentte büyük ilgiyle karşılanıp ağırlandığını hatırlatan Aydemir Toksöz Türk kültürüne ve Bartın’a hayran kalan öğrencilere de iade-i ziyaret yapacaklarını sözlerine ekledi.