Abdullah Uçmak kimdir?

Abdullah Uçmak kimdir. İbrahim Tatlıses ile Abdullah Uçmak'ın husumeti neye dayanıyor. Abdullah Uçmak bu saldırının haberini ne zaman önce vermişti. Abdulllah Uçmak nerede yakalandı. Abdullah Uçmak saldırıyı üstlendi mi? İşte Abdullah Uçmak.

Abdullah Uçmak kimdir?
Kamuoyunda organizatör ve müzik yapımcısı Hasan Bora'nın adamı olarak bilinen Abdullah Uçmak, 1998'de Tatlıses'i öldürmek istemişti.

UÇMAK - TATLISES HUSUMETİ


Uçmak ile Tatlıses arasındaki husumet uzun yıllara dayanıyor. 1998 yılında, Tatlıses'in aracına pompalı tüfek ile saldırmak suçundan yargılanan Uçmak ve iki adamını, o dönemde İbrahim Tatlıses affederek tahliye olmalarını sağlamıştı. Uçmak ve Tatlıses barış yemeği yemişti.

3 AY ÖNCE CEZAEVİNDEN ÇIKMIŞTI


Uçmak, 2002 yılında yine kalaşnikoflarla yakalanarak, Tatlıses'e silahlı saldırı düzenleyeceği iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Uçmak'ın 6 ay önce Eylül ayında cezaevinden çıktığı belirlendi. Gözaltına alınan kişiler, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde 3 gün boyunca sorgulanacak.

İbrahim Tatlıses'e silahlı saldırı da bulunduğu iddiasıyla 20 adamıyla birlikte gözaltına alınan Abdullah Uçmak ile ünlü sanatçının arasındaki husumetin 1998 yılına dayandığı ortaya çıktı. 1998 yılında Uçmak'ın iki adamını Tatlıses'in oğlu ve arkadaşlarının vurmasıyla aralarındaki husumet başlamıştı. Daha sonra Uçmak ve adamları bunun intikamını almak için Tatlıses'e suikast hazırlığı içinde bulundukları nedeniyle 2003 yılında tutuklanmışlardı. 2004 yılında ise Uçmak'la barış yemeği yiyen Tatlıses, olayı tatlıya bağladıklarını ve şikâyetçi olmadığını belirtmişti. Bunun üzerine Uçmak ve adamları yargılandıkları davadan 2004 yılında beraat etmişti.

Abdullah Uçmak kimdir? İBRAHİM TATLISES İLE İLGİLİ SON DAKİKA HABERLER   (TIKLAYINIZ)

Abdullah Uçmak kimdir? VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜNDEN ABDULLAH UÇMAK AÇIKLAMASI (TIKLAYINIZ)

Abdullah Uçmak kimdir? İBRAHİM TATLISES VURULMA ANI VİDEO İZLE  (TIKLAYINIZ)

Abdullah Uçmak kimdir? İBRAHİM TATLISES'iN DOKTORUNDAN SON AÇIKLAMA (17.03.2011) (TIKLAYINIZ
)

Abdullah Uçmak kimdir? İBRAHİM TATLISES'iN HASTANEYE GETİRİLİŞİ VİDEO İZLE (TIKLAYINIZ)

Abdullah Uçmak kimdir? İBRAHİM TATLISES'İN HAYAT HİKAYESİ -
FOTO GALERİ
 (TIKLAYINIZ)

Abdullah Uçmak kimdir? İBRAHİM TATLISES'İN HİÇ BİLİNMEYENLERİ - FOTO GALERİ (TIKLAYINIZ)

Abdullah Uçmak kimdir? ABDULLAH UÇMAK KİMDİR? (TIKLAYINIZ)

Abdullah Uçmak kimdir? ABDULLAH UÇMAK 1998'DE İBRAHİM TATLISES İÇİN NE DEDİ? (TIKLAYINIZ)

Abdullah Uçmak kimdir? İBRAHİM TATLISES SUİKASTINDA İLK GÖZALTILAR (TIKLAYINIZ)

Abdullah Uçmak neden böyle bir girişimde bulunulduğunu 23 Ocak 1998'de Arena programında yapılan röportajda yaşanan husumeti anlatmıştı.

İşte Abdullah Uçmak ve İbrahim Tatlıses'le yapılan o röportajdan satır başları:

Muhabir: Tatlıses'e yapılan saldırıyı siz mi azmettirdiniz?

Uçmak: Olaydan haberim yok, ben Adana'daydım. Olayı yapanlar benim arkadaşlarım. Bu olayı gerçekleştirmeleri lazımdı. Tatlıses belki de o olayda ölebilirdi. Yanında masum kişiler olduğu için arkadaşlarım o olayı sonuçlandırmamıştı. O iki arkadaşımızın kanını akıttı. Onun da kanının akması gerekir. Çıkıp televizyonda şov yaptı, 'Ben vurdurdum' diye. Bunların Hasan Bora ile aralarında husumet varmış. İftar zamanı Bora'nın yanına gitmiştim iftarı açmak için. İftara zaman kalmadan aşağıdan silah sesleri geldi. Aşağıya indiğimizde 4 adam silahlı şekilde ortalığa ateş ediyordu ve arkadaşlarımızı vurmuşlardı.

Muhabir:Bu saldırılar daha nereye kadar sürecek?

Uçmak: Onu Allah bilir, ta ki İbrahim Tatlıses'in kanı akana kadar. Onun ölüp ölmeyeceğini Allah bilir. Sebepsiz yere iki adamı vurdurdu. Husumet varsa Hasan Bora'yı vur, ne diye masum insanları vurdururu yorsun. Sonra televizyonda çıyıor benim yeğenlerim var falan, herkesin kendine göre çevresi var.

Ben arkadaşlara sordum neden vurmadınız diye? Onlar da "Abi yanında bayan vardı vurmadık o nedenle sadece uyarı amaçlı ateş açtık" dediler.

Muhabir:Son nokta nerede olacak?

Uçmak: Bilmiyorum artık nerede olacak. Tatlıses'in de etrafında silahlı adamlar var ne olacak? İlk kanı kendileri akıttı ben kendisini tanımam. Biz kendisini sanatçı olarak biliriz. En azından bizden özür dileyebilirdi. Ama o televizyonlara çıkıp hava yaptı.

Muhabir: Neden sürekli silahlı geziyorsunuz? Benim bildiğim kadarıyla lakabınız Adanalı Apo neden böyle diyorlar size?

Uçmak: Muhakkaki başarılı olduğumuz bir yön var ki bize böyle lakap koymuşlar.