Yürüyen Kütüphaneler Köylülerle Buluştu

Van‘ın Edremit İlçe Kaymakamlığı tarafından merkez ve köylerde uygulanan kitap dağıtım projesine vatandaşlar büyük rağbet gösteriyor.

İlçeye bağlı Köprüler köyünde vatandaşlara kitap dağıtımında konuşan İlçe Halk Kütüphane yöneticisi İbrahim İlhan, kütüphane bünyesinde bulunan bütün kitapları okuyucu ile buluşturmak için kolları sıvadıklarını belirtti. Van Valiliği tarafından başlatılan ve İlçe Kaymakamlığı tarafından devam ettirilen ‘‘Van Kütüphaneleri Yürüyor ‘‘adlı kitap okutma kampanyasını başarılı bir biçimde yürütmenin sevinci ve gururunu taşıdıklarını söyleyen İlhan "Kütüphaneciler olarak önce ilçedeki tüm kesimlere ulaşmayı hedefledik. Evleri tek tek gezerek Van Valimiz Münir Karaloğlu‘nun mektubunu vatandaşlarımıza ulaştırarak ilçedeki esnaf, çiftçi, sivil toplum üyeleri, öğretmen, imam, kurs eğitmenleri ve kamu kurum çalışanlarına 15 günlüğüne ödünç kitap dağıttık. Bu proje sayesinde vatandaşlarımıza kitap okuma alışkanlığı kazanarak, kitapla buluşmayı ve tanışmayı sağladığımıza inanıyorum. Edremit‘te proje süresince bin 213 üye yaptık. Vatandaşımızı ayağına götürdüğümüz kitap hizmeti büyük ilgi topladı" şeklinde konuştu.

Köprüler köyü Muhtarı Süleyman Düşünür ise "İlk defa köylerine kitap okuma hizmeti getiren bu proje sahibi Van Valisi Münir Karaloğlu, İlçe Kaymakamı Nurullah Ertaş ve proje ekibine teşekkür ederek "Köylük yerlerde bilhassa kış aylarında vatandaşlarımızın iş ve uğraşı yok. Bu sebeple köyümüze getirilen bu hizmet sayesinde vatandaşlarımız kitap okumaya başladı" dedi.

Kaynak: İHA